Kong Harald er friskmeldt

Kong Harald er friskmeldt etter en kneoperasjon i slutten av januar. Han gjenopptar sine konstitusjonelle plikter fra mandag 12. april, opplyser Kongehuset.

I slutten av mars sendte kong Harald en påskehilsen til det norske folk fra Bygdøy kongsgård. Nå er han friskmeldt etter en kneoperasjon i slutten av januar. Foto: Simen Løvberg Sund, Det kongelige hoff / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Kongen ble innlagt på Rikshospitalet 29. januar og operert dagen etter for en skadet sene over høyre kne. Kongehuset opplyste da at operasjonen var vellykket.

Kong Harald oppholdt seg på Kongsseteren i mars der han fikk fysioterapibehandling. I påsken var han og dronning Sonja på Prinsehytta i Sikkilsdalen i Jotunheimen, kongefamiliens private eiendom siden 1924.

Sykmeldingen er en av flere kongen har hatt det siste halvannet året. I september i fjor var han sykmeldt i en periode i forbindelse med en hjerteoperasjon, og i januar i fjor ble han sykmeldt som følge av svimmelhet. Høsten i forveien førte en virusinfeksjon til sykmelding.

Publisert:
  1. Kong Harald
  2. Rikshospitalet
  3. Kongehuset

Mest lest akkurat nå

  1. 32 nye personer smittet på Nord-Jæren

  2. Stor oversikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

  3. Berit Elise Pedersen var på ferie i Italia og lurte på hva hun skulle bruke livet til. Så reiste hun hjem, sa opp jobben og startet egen bedrift

  4. Brøt med KrF: Gaute Brækken var alltid usikker på om han var velkommen i KrF som homofil

  5. 101 smittetilfeller knyttes til russefeiringen

  6. – Det er godt å vite at klubben er i trygge hender