Helsedirektoratet frykter at berusede får kjøpt øl i selvbetjeningskasser

Helsedirektoratet understreker overfor dagligvarebransjen at det er forbudt å selge øl til berusede personer som bruker selvbetjente kasser.

Butikker med ubemannede kasser innskjerpet nylig inn sine retningslinjer etter et brev fra Helsedirektoratet, som er bekymret for at berusede personer kan få kjøpt alkohol i slike selvbetjeningskasser.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Direktoratet har sendt et brev til aktørene i dagligvarebransjen hvor de understreker forbudet mot å selge alkohol til personer som er synlig beruset, skriver Aftenposten.

– Bakgrunnen er at det er blitt vanligere med fingeravtrykk-skanning i ubemannede kasser. Det er ikke slik at vi kjenner til flere saker der bransjen har brutt regelverket, dette gjør vi for å forebygge at det skjer, sier avdelingsdirektør Øivind Giæver i Helsedirektoratet.

Norgesgruppen sendte nylig ut nye retningslinjer til butikkene om driften av ubemannede kasser.

– Her presiseres det at vi skal kontrollere om personer som kjøper alkoholholdige drikker, er synlig beruset. Akkurat som våre ansatte i de bemannede kassene gjør, sier direktør Bård Gultvedt for næringspolitikk og myndighetskontakt.

Næringsetaten opplyser at de årlig gjennomfører om lag 1.200 kontroller av Oslo kommunes rundt 400 steder med salgsbevilling og at de så langt ikke har avdekket avvik med de selvbetjente kassene.

Publisert:
 1. Dagligvarebransjen
 2. Alkohol
 3. Helsedirektoratet
 4. Norgesgruppen

Mest lest akkurat nå

 1. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 2. Hun blir ny daglig leder i lokal klubb

 3. Sandnes-kvinne rømte med babydatter til Tunisia. Nå skal Høyesterett bestemme straffen

 4. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»

 5. Ny E39 Hove–Osli lyses ut etter påske

 6. Flere skadet i skyteangrep ved tysk universitet