Frp-politiker misliker hets, tar ikke gjenvalg til Stortinget

Etter 15 år på Stortinget vil Fremskrittspartiets Kari Kjønaas Kjos (Frp) trekke seg fra politikken. En av grunnene er hets i sosiale medier.

Kari Kjønaas Kjos trekker seg fra Stortinget etter å representert Frp i 15 år.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kjos har sittet på Stortinget siden 2005, og nå trekker 58-åringen seg fra politikken, skriver Dagbladet. Hun vil dermed ikke ta gjenvalg i neste års stortingsvalg. Kjos sitter i dag innvalgt fra Akershus og er medlem av justiskomiteen på Stortinget.

Hun oppgir ingen grunn til at hun trekker seg, men sier til avisen at hun misliker debattutviklingen i sosiale medier og at det skal bli godt å bli kvitt hetsen i de betente sakene.

– Vi vet nå hvor ekstremt ødeleggende det er å bli mobbet som barn. Jeg har truffet så mange mennesker som forteller at hele livet ble lagt i grus fordi de ble trakassert i barndommen. Likevel sitter voksne folk på nettet og driver med sjikane, trusler og mobbing av verste sort. Så synes vi likevel at det er uforståelig at vi ikke får bukt med mobbingen av barn, sier Kjos, som sier at hun selv blant annet har blitt beskyldt for jødehat.

– Hetsen tærer på arbeidsgleden og sliter meg ut. Samfunnet har blitt mye tøffere på de 15 åra jeg har vært heltidspolitiker, sier Kjos.

Siv Jensen kommenterer saken med at Kjos hele tiden har stått på for enkeltmennesker og gjort seg respektert på Stortinget som den lille manns forsvarer.

Publisert:
  1. Fremskrittspartiet (Frp)
  2. Kari Kjønaas Kjos
  3. Politikk

Mest lest akkurat nå

  1. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

  2. Testsenter i Bergen stengt etter stor pågang

  3. Snille, gode Ole Kallelid

  4. Cecilie bestemte seg for å ta grep:- Alle kan ikke være Jenny Skavlan, men alle har et ansvar

  5. De leier ut trehytter i skogen på Ogna – med boblebad, sauna og utedusj

  6. Ole Kallelid er død