Høie vurderer å åpne skolene for de eldste elevene

Helseminister Bent Høie (H) sier det kan bli aktuelt å åpne skolene for de eldste elevene først, slik at de får gjennomført avgangseksamen.

Publisert: Publisert:

Helseminister Bent Høie (H) vurderer å åpne skolene for de eldste elevene først. Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er 117 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Fram til torsdag 26. mars er alle landets skoler og barnehager stengt. Nå vurderer helseminister Bent Høie om stengningen skal forlenges, eller om skolene gradvis kan åpnes igjen, melder NRK.

Helseministeren sier han i samarbeid med kunnskapsministeren også vurderer å gradvis åpne noen utdanningsinstitusjoner, mens andre kan holdes stengt lenger.

Et sentralt spørsmål vil i så måte være dem som er elever i videregående skoler og skal ha avgangseksamen, sier Høie til NRK.

– Vi vurderer konsekvensene av at et helt kull ikke får ha avgangseksamen, sier Høie.

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) understreker at elevene likevel vil få vitnemål dersom vårens eksamener må avlyses på grunn av koronaviruset.

– Når det gjelder eksamen for privatister, jobber vi med dette og vil komme tilbake til dette så snart som mulig. Målet vårt er at alle privatister skal få avlagt eksamen, skriver Melby i en epost til NTB.

– Nå er skolene stengt fram til 26. mars, og vi vurderer fortløpende hvordan vi løser eventuelle utfordringer med eksamen.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Hvor mange kan man egentlig invitere hjem? Og kan man være flere hvis det er utendørs?

 2. Ekspertene tror på storskala testing av koronavaksine i år

 3. Trump med munnbind for første gang

 4. NHO vil ha vekk koronakravet om bordservering

 5. 4.000 tyskere har meldt seg til å teste koronavaksine

 6. WHO: Koronapandemien kan bremses med harde tiltak

 1. Korona-viruset
 2. Koronaviruset
 3. Skole
 4. Eksamen