Transportselskaper mener staten ødelegger bransjen

Ledere i 45 transportselskaper krever å få tilgang til Postens terminaler og post i butikk. De mener staten ødelegger livsgrunnlaget for transportbedrifter. 

Publisert: Publisert:

Ledere i 45 transportbedrifter krever at Posten og Bring må skilles for å sikre like konkurransevilkår. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Ledere i 45 transportselskaper har skrevet under på et brev til næringsminister Monica Mæland (H), der de krever at staten må skille Postens brevdivisjon fra logistikkdivisjonen Bring, for å sikre like konkurransevilkår i logistikkmarkedet, ifølge Dagens Næringsliv.

Administrerende direktør i det tyske transportselskapet DB Schenker, Michael Holmstrøm, frykter den norske stat ødelegger transportbransjen i Norge. Han mener sammenblandingen mellom Postens logistikkvirksomhet og postvirksomhet utgjør en næringspolitisk trussel.

Han ønsker at Postens transportselskap Bring ikke lenger skal ha enerett på å frakte varer og gods til Postens terminaler.

Konserndirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, avviser anklagene.

– Schenker har i alle år angrepet Posten for sammenblanding av post og logistikk. Et hovedproblem er påstander om at Posten mottar statsstøtte. Staten kjøper definerte, ulønnsomme tjenester som postlevering i grisgrendte strøk, banktjenester fra landpostbud og omdeling av voksende internetthandel fra for eksempel Kina, hvor det nesten ikke er betaling, sier Gjølme.

Næringsdepartementet ønsker ikke å kommentere tvisten og transportselskapenes klage overfor avisen før klagerne selv har mottatt departementets svar.

Publisert: