Sabeltann truet lekeland med søksmål

Lekelandet Hiv O’ Hoi i Trondheim må bytte navn etter trussel om søksmål fra Terje Formoes selskap Kaptein Sabeltann AS.

Den kjente sjørøverkapteinen Kaptein Sabeltann fra Kjuttaviga vil ha seg frabedt at noen prøver å røve favorittuttrykket hans.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Saken er avgjort for lenge siden, det er det eneste jeg ønsker å si, sier en påskeferierende Terje Formoe til Fædrelandsvennen på telefon fra Sør-Frankrike.

Det er Adresseavisen som forteller at den kjente sjørøverkapteinen fra Kjuttaviga vil ha seg frabedt at noen prøver å røve til seg deler av skatten hans.

LES OGSÅ:

Les også

Største Sabeltann-overskudd på seks år

Terje Formoe er ordknapp om saken.

– Enklest å bytte navn

– Vi mener vi har vårt på det tørre, og tok navnet først. Men i og med at Kaptein Sabeltann er en så stor aktør, er det enklere at vi bytter navn, sier Ida Melhuus i markedsavdelingen ved Sirkus Shopping til Adresseavisen.

Slik ser hjemmesiden til lekelandet Hiv O’ Hoi på kjøpesenteret Sirkus Shopping i Trondheim ut.

Hun forteller til avisen at da kjøpesenteret valgte å kalle lekelandet for Hiv O’Hoi i 2012, hadde Terje Formoes selskap Kaptein Sabeltann AS registrert merkenavnet på teaterforestillinger.

Men april i år ble sjørøverimperiet utvidet, og varemerket Hiv O’Hoi ble også registrert til å gjelde fornøyelsesparker.

Det spares ikke på effektene når sjørøverskuta inntar Kjuttaviga under Sabeltann-forestillingene.

Varselet om søksmål kom ikke i form av sabel-svinging, men framsettes i et brev fra Formoes advokat Mikkel Lassen Ellingsen.

LES OGSÅ:

Les også

Sabeltannpremiere mandag - nærmer seg 50.000 solgte billetter

Vil ikke gå planken

– Vår advokat mener vi sannsynligvis har en god sak, siden vi tok navnet før de patenterte rettighetene til fornøyelsesparker. Men vi blir så små i forhold til Terje Formoe, sier Melhuus ifølge Adresseavisen.

Kaptein Sabeltann er registrert som varemerke i en rekke land og på en rekke språk.

Lekelandet vil fra 1. mai endre navnet til Kaptein Gullix lekepark, noe som innebærer både utgifter og arbeid for bedriften, men de foretrekker altså det framfor å gå planken i form av en rettssak.

LES OGSÅ:

Les også

Nå skal visesangeren Terje Formoe frem igjen

De akter for øvrig å invitere Terje Formoe opp til Trondheim i anledning navneskiftet.

PS1: Hiv O’ Hoi er et sjømannsuttrykk som betyr å heise eller løfte opp.

PS2: Ifølge skattelistene for 2016 hadde Terje Formoe 3,3 millioner kroner i inntekt i 2015. Formuen hans var på 19 millioner kroner.

Publisert: