Stortings­represen­tanter bedt om å sjekke egen pend­lerbolig-praksis

Flere partier har bedt sine stortingsrepresentanter forsikre seg om at de holder seg innenfor reglene og formålet med pendlerbolig-ordningen.

  • NTB
Publisert: Publisert:

Til Arbeiderpartiets representanter gikk denne oppfordringen ut først fredag, melder Adresseavisen.

– Vi har i lys av de siste dagenes fokus på saken i dag sendt en oppfordring til alle Arbeiderpartiets representanter om å forsikre seg om at de følger regelverket for pendlerboliger, og om å ta kontakt med Stortingets administrasjon dersom de er usikre, eller har spørsmål om dette, sier Aps sekretariatsleder på Stortinget, Snorre Wikstrøm.

Det er gått to måneder siden KrFs Kjell Ingolf Ropstad måtte gå som partileder som følge av pendlerboligsaken. Torsdag kveld måtte også Aps Eva Kristin Hansen gå av.

På spørsmål om hvorfor ikke denne oppfordringen har kommet tidligere, svarer Wikstrøm at partigruppene ikke har noen rolle i håndteringen av ordningene. Det er et forhold mellom administrasjonen og den enkelte representant.

Venstre, SV og Frp sier de flere ganger har gitt beskjed til sine representanter om å sjekke at de er innenfor reglene. Senterpartiet ga beskjed ved starten av stortingsperioden.

Ingen av MDGs representanter har hatt pendlerbolig. Rødts nye representanter har fått beskjed om å «trippelsjekke», forteller nestleder Marie Sneve Martinussen.

Høyre og KrF hadde ikke rukket å svare da Adresseavisen publiserte saken.

Publisert: