Norwegian planlegger flyginger til Rio fra 2019

Flyselskapet Norwegian planlegger å starte opp en flyrute med Boeing 787 mellom flyplassene London Gatwick og Rio de Janeiro Galeao neste år.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos under en innvielse om Norwegians tilstedeværelse i Argentina på flyplassen i Buenos Aires i mars. Det norske flyselskapet har fått konsesjon for 153 ruter i Latin-Amerika, flest av dem i Argentina. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det melder nettstedet FlightGlobal , som torsdag fikk planene bekreftet av konsernsjef Bjørn Kjos.

Det var kjent fra før at lavprisselskapet så på muligheten for å styrke tilbudet sitt i Brasil. Den nye ruta mellom London og Rio vil konkurrere med British Airways' eksisterende rutefly mellom London Heathrow og Rio.

Norwegian kom inn på det søramerikanske markedet tidligere i år, med avganger mellom London Gatwick og argentinske Buenos Aires, også der med flytypen Boeing 787, fra februar. Fra 16. oktober starter selskapet opp med innenriksflyginger i Argentina.

Ifølge Kjos ser selskapet store muligheter for videre vekst knyttet til Sør-Amerika. Mot slutten av 2019 kommer det nye Airbus A321LR-fly som skal betjene internasjonale ruter på det søramerikanske kontinentet, og disse skal etter planen ha base i Argentina, sier Kjos.

Selskapet ser også på muligheten for å langdistanseflyginger til Sør-Europa, for eksempel til Madrid og Barcelona. Norwegian-sjefen påpeker at det er svært mange reisende på disse strekningene.

– Det er ekstremt dyrt å fly på noen av disse rutene. De fortjener å betale lavere priser, sier Kjos.

Aerolineas Argentinas, Air Europa og Iberia tilbyr i dag avganger fra Madrid til Buenos Aires, mens Iberia er alene om å fly på strekningene fra Madrid til Rio de Janeiro og Barcelona til Buenos Aires.

Norwegian legger for øvrig til Hamilton og Montreal i Canada og Tampa i Florida på nettverkslista si denne høsten.

Publisert:
 1. Rio de Janeiro
 2. Norwegian
 3. Fly
 4. Økonomi

Mest lest akkurat nå

 1. Statistikken er klar: Disse navnene var mest populære i 2021

 2. Disse korona­reglene gjelder nå

 3. De har vært gift i 70 år: – Jeg tror vi holder oss godt for vi er så gode for hverandre

 4. En krig i Ukraina vir­ker mer og mer uunn­gåelig. Og den vil også på­virke Norge

 5. Politiet har en klar formening om hva som var årsaken til ulykken

 6. Endelig stråler Vikings Mai Traore: – Dette er en mulighet jeg bare må gripe