Acer-sjef overrasket og smigret over motstanden

Sjefen for EUs energibyrå Acer synes Norge bør forbli en del av energimarkedet. Han er både overrasket og smigret over den norske motstanden.

Sjefen for EUs energibyrå, mener det vil være lurt av Norge å bli med i byråets arbeidsgrupper. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Albert Pototschnig sier til nyhetsbyrået Europower at han har fått med seg debatten som raser om tilslutningen til EUs tredje energipakke og energibyrået Acer.

– Jeg ble både smigret og overrasket, ler Pototschnig.

– Smigret fordi folk tror at vi er mye mektigere enn det vi er. Så ble jeg overrasket fordi jeg tror debatten har bommet på hva som er realiteten. Realiteten er i stor grad basert på nasjonale regulatorer, med Acer som koordinerer hva de gjør og hjelper til når de ikke blir enige.

Pototschnig understreker at Acer verken vil blande seg inn i Norges energipolitikk eller tvinge fram kabelbygging. Selv om Norge bare kan delta som observatør – fordi vi ikke er medlem i EU – sier han at Norges stemme vil bli hørt i arbeidsgruppene. Acer-sjefen synes det vil være lurt av Norge å bli med.

– Ja, helt klart. Norge er en del av det indre kraftmarkedet som vil bli formet i henhold til det nye regelverket. Når dere er del av et marked og må følge regelverket, er det eneste fornuftige å bli med på utformingen av regelverket.

Publisert:
 1. Acer
 2. Energi
 3. Energipolitikk
 4. Strømpriser
 5. Norge

Mest lest akkurat nå

 1. 138 nye korona­smittede i Stavanger

 2. Lauvik–Oanes-sambandet starter opp igjen

 3. Familien ble hjemløs etter brannen på Sviland: – Det er tusen praktiske ting som må ordnes når alt er borte

 4. Slik kan du få bolig­drømmen oppfylt, uten nok egen­kapital

 5. Kvinne mistenkt etter hendelse ved utested i Sandnes

 6. – Omikron kan være veien ut av pandemien