Ti år etter terroren: Følg markeringene i Oslo

Det er torsdag ti år siden terroren 22. juli 2011. Det markeres flere steder i landet i løpet av dagen, som avsluttes med en stor minnemarkering i Oslo Spektrum, hvor kongen taler.

Leder for Nasjonal Støttegruppe 22. juli, Lisbeth Kristine Røyneland under minnemarkeringen i Regjeringskvartalet, 10 år etter terrorangrepet 22. Juli 2011. Foto: Geir Olsen

  • Aftenbladet
Publisert: Publisert:

Klokken 9 var det markering i regjeringskvartalet etterfulgt av gudstjeneste i Oslo domkirke klokken 11. Til stede var blant annet medlemmer fra kongehuset, Stortinget og Regjeringen.

Klokken 15 vil det være markering på Utøya med en velkomsthilsen fra AUF-lederen og ett minutts stillhet. Deretter blir det taler med blant annet kronprinsen, Den nasjonale støttegruppen og Ap-lederen. Det blir også kransenedleggelser og navneopplesning av de drepte fra Utøya og regjeringskvartalet.

Fra klokken 19.15 avholdes det et nasjonalt minnearrangement i Oslo Spektrum, der blant annet Kong Harald, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre skal tale, og artistene Highasakite, Odd Nordstoga og Åge Aleksandersen er blant dem som skal opptre.

Se fullt program for dagen her.

Under kan du se reprise av direktesendingene fra regjeringskvartalet og Oslo domkirke:

Oslo domkirke

Klokken 11 blir det gudstjeneste i Oslo domkirke med lystenning, lesninger og musikk. Biskop Kari Veiteberg holder preken og Jens Stoltenberg holder tale. Medlemmer av kongehuset, Stortinget og regjeringen vil være til stede. Ved gudstjenestens slutt, klokken 12.00 vil kirkeklokker over hele landet r

Regjeringskvartalet

Klokken 9 torsdag morgen var det markering i regjeringskvartalet. Til stede var blant annet medlemmer fra kongehuset, Stortinget og Regjeringen.

Se sendingen i reprise her:

Publisert:

22. juli

  1. Slik har Behring Breivik påvirket andre terrorister

  2. Kritikken hagler mot tidligere Høyre-ordførers 22. juli-utspill

  3. – Dei var kanskje åleine om terroren. Men dei var ikkje åleine på nettet

  4. Ti år etter terroren: Her kan du lese alle talene

  5. Eigersund-ordføreren mintes «okka Rafal»: - Hun kom aldri hjem

  6. – Vi må ta del i debatten. Vi må si ifra. Det er det minste vi skylder dem som mistet livet den dagen

  1. 22. juli
  2. 22. juli