Prinsessen brukte basseng uten godkjenning

Prinsesse Märtha Louise brukte i flere år et svømmebasseng hun fikk bygget på hytta – uten at bassenget hadde ferdigattest. Driften ble utført av Fredrikstad kommune.

Publisert: Publisert:

13 år etter at prinsessen Märtha Louise søkte om å få bygge svømmebasseng på hytta, er anlegget fortsatt ikke ferdigstilt. I flere år ble bassenget brukt uten godkjenning. Foto: Scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Over et tiår er gått siden prinsessen søkte om å få bygge bassenget på Bloksbjerg, landstedet på Hankø som hun arvet av sin farfar, kong Olav. Underveis trakk både byggmesteren og arkitekten seg, og anlegget med bassenget ble ikke formelt ferdigstilt. Likevel begynte prinsessen og hennes familie å bruke det, skriver Dagbladet.

Les også

LES OGSÅ: Ari Behn ytrer seg i form av bilder

I 2007 inngikk prinsessen en avtale med Fredrikstad kommune, som skulle ta seg av driften. Avtalen ble sagt opp i 2013. Året før sendte den samme kommunen brev med pålegg om byggestans etter at byggmester og arkitekt ikke lenger var med på prosjektet.

En drøy uke før jul 2012, sendte Slottet en søknad om midlertidig driftstillatelse. Til tross for høytiden, ble denne innvilget i løpet av tre uker.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet opplyser til NTB at det var økonomiske årsaker til at et overbygg med dusj ikke ble bygget, og at anlegget dermed ikke fikk ferdigattest.

– Det er gitt en midlertidig brukstillatelse av bassenget i 2013 påvente av at hele anlegget skal ferdigstilles. Denne brukstillatelsen gjelder fortsatt, skriver Hagen i en epost. (NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Da han nektet å jobbe gratis under koronakrisen, ble hotelldirektøren sint. Samtalen ble tatt opp på mobilen

  2. Boreal får milliontilskudd for å få elferje over Høgsfjorden

  3. Savnede turgåere funnet i live etter 18 dager

  4. Bent Høie og KrF ser starten på systematisk leting etter Downs syndrom og kromosomfeil

  5. Suleskard-veien åpner fredag: – Vi forventer storinnrykk

  6. Gjestfriheten overfor bobilturister varierer, men et sted skiller seg ut som klart best

  1. Fredrikstad
  2. Kongelige
  3. Arv