Legene tror ikke på grønn resept

<p> I oktober 2003 lanserte tidligere helseminister Dagfinn Høybråten (KrF) nyordningen grønn resept, altså porten til en sunnere livsstil. Tre av fire fastleger mener ordningen er unødvendig.</p>

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

Med en grønn resept fra fastlegen ville tidligere helseminister Dagfinn Høybråten både slanke og trimme oss for å forhindre at enda flere skulle bli hjertesyke eller få diabetes.

I en undersøkelse blant 1.100 fastleger offentliggjort i siste nummer av Tidsskrift for Den norske lægeforening, kommer det blant annet fram at tre av fire fastleger mener ordningen er unødvendig og at den først og fremst var en politisk markering. 41 prosent av fastlegene har aldri skrevet ut en grønn resept og 31 prosent har skrevet ut mindre enn fem grønne resepter i løpet av det halvannet året ordningen har eksistert.

— Dette er nok mer en politisk sak enn en medisinsk. De fleste leger tar dette opp med pasientene sine uansett. Da er det unødvendig å gjøre dette til en ny sak, sier professor og instituttsjef for Legeforeningens forskningsinstitutt, Olaf G. Aasland til Aftenposten.

— Hele ordningen er en alvorlig feilprioritering av ressurser og lite hensiktsmessig, sier leder i Alment Praktiserende Lægers Forening (APLF) og spesialist i allmennmedisin Jan Emil Kristoffersen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Når det blir farlig å gå på jobb

  2. Mann tatt for ruskjøring med barn i bilen

  3. Mange prøver seg, men få klarer å synge julen inn like godt

  4. David Brekalo: – Jeg gjorde en feil og vil beklage til alle

  5. Dette sa Gunnarsson som fikk Brekalo til å koke over

  6. Derfor sliter barn med å avslutte spill. Ny kunnskap kan hjelpe foreldre