Ropstad tar avstand fra seksuell reorientering

Kjell Ingolf Ropstad (KrF) tar avstand fra å forsøke å endre mennesker med «uønsket seksuell orientering», slik et kristent forum arbeider for.

Kjell Ingolf Ropstad
  • NTB
Publisert: Publisert:
Ropstad sier han er barne- og familieminister for alle - uansett legning. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Ropstads egen menighet Oslo Misjonskirke Betlehem er et av 90 menigheter som tilhører Misjonskirken Norge, som i sin tur er tilknyttet nettverket Til Helhet, skriver Klassekampen.

Nettverket kaller seg et tverrkirkelig kontaktforum, som har som formål å hjelpe homofile, lesbiske, bifile og transseksuelle å endre seg.

– Man kan endre legning

«Vi i Til Helhet ønsker å bistå deg som har en – for deg – uønsket seksuell orientering eller uønskede følelser (lesbiske/homofile/bifile følelser/transseksualitet), og som selv ønsker hjelp i prosessen med å finne en ny vei i dette», heter det i forumets presentasjon av seg selv på sitt eget nettsted.

På nettstedet heter det at formålet med forumet blant annet er å formidle tro på at man kan endre seksuell legning, og at man kan leve et liv i seksuell avholdenhet.

– Minister for alle

Lørdag skriver Ropstad på Facebook at han tar avstand fra arbeid med seksuell reorientering. «Jeg er barne- og familieminister for alle barn, uansett legning, og for alle familieformer. Folk må selv bestemme hvilke liv de ønsker å leve og med hvem» skriver han.

Statsminister Erna Solberg er raskt ute med å applaudere Ropstads kommentar.

– Dette er et tydelig signal fra barne- og familieministeren. Regjeringsplattformen er tydelig på homofiles rettigheter og vi skal aktivt motarbeide diskriminering, skriver hun i en epost til NTB.

Tar avstand

Oslo misjonskirke Betlehem tar avstand fra koblingen til nettverket og sier at menigheten ikke har noen tilknytning til Til Helhet.

– Til Helhet har en måte å snakke og tenke rundt homofili på som jeg syns er vanskelig. Både homofile og heterofile har behov for veiledning, sier pastor Erik Andreassen i Oslo misjonskirke Betlehem.

Han understreker at hans menighet ikke ønsker å tilby hjelp til homofile for å endre sin legning.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

  2. Bertelsen & Garpestad gikk for storstilt julebord: - De ansatte fortjente det

  3. Frelsesarmeen beholder arven fra Inger-Tones adoptivmor

  4. Sånn tenker en fastlege om deg og ditt

  5. Tar farvel med hjemmefansen: – Det blir emosjonelt

  6. Faren presset haglgeværet mot sønnens panne: - Du skal få første skudd. Moren din det neste