Politiet: Ingen bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live

Det har vært ny kontakt mellom bortførte Anne-Elisabeth Hagens familie og de antatte kidnapperne, men det er ikke kommet bevis på at hun lever, ifølge politiet.

Publisert: Publisert:

Verken politiet eller familien til Anne-Elisabeth Hagen har mottatt noen bevis for at den bortførte 68-åringen fortsatt lever, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Anne-Elisabeth Hagen ble trolig bortført fra familiens hus på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi har fortsatt håp om at Hagen lever, men det er urovekkende at det ikke er kommet livsbevis, sa politiinspektør Tommy Brøske i Øst politidistrikt på en pressekonferanse om forsvinningen mandag ettermiddag.

De mulige kidnapperne har tatt kontakt på en ny plattform, noe politiet vurderer som positivt, ifølge Brøske. Han er imidlertid svært sparsom med detaljene av hensyn til etterforskningen.

Tredje melding

– Vi kan ikke si noe om hvilken kommunikasjonsplattform som er brukt, når det ble tatt kontakt eller noe om innholdet i meldingen, sier han.

Meldingen er den tredje som har kommet, og budskapet er rettet til familien og sendt til både bistandsadvokaten og politiet, opplyser Brøske.

På en pressekonferanse 24. januar ba Hagen-familiens bistandsadvokat Svein Holden de antatte kidnapperne om å finne en annen måte å kommunisere på enn på den krypterte meldingstjenesten som hadde svært begrenset mulighet for kommunikasjon. Ifølge Brøske er den nye plattformen bedre egnet for kommunikasjon enn den forrige.

Politiinspektøren understreker at politiet ikke er forhandlingspart i saken.

– Vår anbefaling til familien er å ikke gå med på forhandlinger før det er fremlagt livsbevis. Det viktigste er at livsbeviset kan datofestes, sier han.

Ifølge Brøske er det heller ikke lagt fram bevis på at de som hevder å ha Hagen, faktisk har henne.

Ingen forhandlinger

Svein Holden sa mandag kveld at familien vil følge rådet fra politiet, og det blir ingen forhandlinger før familien får en bekreftelse på at Anne-Elisabeth Hagen lever.

– Dersom familien mottar et slikt livsbevis som motparten har skissert i sin nylige henvendelse, så vil familien arbeide for å få Anne-Elisabeth trygt og raskt hjem, sier Holden.

De mulige kidnapperne har kontaktet familien på en annen og bedre måte enn tidligere, noe familien opplever som bra, ifølge Holden.

– Det negative er at det er snakk om enveiskommunikasjon uten mulighet for familien å svare direkte tilbake, sier han.

Trusler og krav

68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet siden 31. oktober i fjor. Politiet antar at kvinnen ble bortført fra sitt hjem på Fjellhamar. Forsvinningen ble holdt hemmelig fram til 9. januar, men behov for å få mer informasjon og flere tips i saken gjorde at politiet valgte å informere om saken.

Politiet har bekreftet at det har kommet både trusler og krav om løsepenger i form av kryptovaluta.

Politiet opplyste i månedsskiftet at teorien om at Hagen er bortført, er blitt styrket. Politiet hadde for halvannen uke siden fått inn over 1.400 tips siden de valgte å gå ut med informasjon om saken.

Dykkere

Den siste måneden har politiet utført 3D-skanning av ekteparet Tom og Anne-Elisabeth Hagens eiendom og også gjennomført søk med dykkere fra Oslo brann- og redningsetat i Langvannet, som ligger like ved eiendommen.

Øst politidistrikt opplyste så sent som mandag morgen at det ikke var noe nytt å melde i saken.

Advokat Holden opplyste til NTB i forrige uke at det ikke var noen nye momenter.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Søppelsyndere avsløres av kamera: 3514 har fått tilsnakk

  2. «Alle» vil gå på denne linja på videregående: – Appellerer til ungdom

  3. Familien savner svar etter at sønnen ble funnet død

  4. Måling viser hvem som støtter Trump i Europa

  5. – Her vil vi ikke være verneverdige

  6. Han vil ha store deler av Sirdal ut av Sirdal – og inviterer til folkeavstemning

  1. Anne-Elisabeth Hagen
  2. Forsvinninger