Regjeringen med ny strategi for å øke økologisk produksjon

De siste årene har det vært en sterk vekst i etterspørselen etter økologisk mat. Regjeringen la fredag fram en ny strategi for å øke produksjonen.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Regjeringen skal også sette sammen et eget dialogforum og et økologiprogram, der målsettingen er at økologisk produksjon skal utvikle seg i takt med etterspørselen fra forbrukerne.

– Den sterke veksten i omsetning av økologisk mat gir muligheter for norske bønder som vil legge om eller øke sin økologiske produksjon. Potensialet er særlig stort for økologiske grønnsaker, kornprodukter og frukt, sier landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp).

Den nye økostrategien avløser den gamle strategien, der målet var 15 prosent produksjon av økomat innen 2020, skriver Nationen.

Strategien, som gjelder for fra 2018 til 2030, har blant annet disse målene:

* Etablere et økologiprogram som tar utgangspunkt i prioriterte utfordringer i ulike deler av verdikjeden og bidrar til en målrettet og effektiv bruk av virkemidler over jordbruksavtalen.

* Danne et dialogforum med deltakelse fra sentrale aktører innenfor økologisk produksjon, foredling, omsetning og forbruk. Utgangspunktet er behovet for mer samordnet innsats mellom ulike aktører og organisasjoner som jobber med økologisk mat i ulike deler av verdikjeden.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Møt sju stamgjester i Stavanger: – Livet blir litt kjedeligere uten

  2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  3. Ole Kallelid er død

  4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

  5. For 55 år siden kom denne eksotiske retten til Stavanger. Siden har barn og voksne landet over falt pladask for den

  6. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund