Solberg til KrF: Summen av vedtak er positiv

Partileder Erna Solberg gikk på en smell da Høyre sa ja til eggdonasjon, men hun håper et skuffet KrF også klarer å se noe positivt i lørdagens mange vedtak.

Høyre-leder Erna Solberg (t.v.) og hennes to nestledere Jan Tore Sanner (i midten) og Bent Høie må nå forholde seg til at partiet hennes vil åpne for eggdonasjon og assistert befruktning til enslige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– KrF bør se på summen av alt som er vedtatt som positivt. Vi setter fortsatt en tydelig linje mot sorteringssamfunnet, sier Solberg på spørsmål fra NTB i etterkant av avstemningen om flere omstridte forslag innen bioteknologi.

Høyre sluttet også opp om assistert befruktning for enslige, men sa nei til surrogati, selv om det skulle bli gjort som en vennetjeneste.

Solberg ser ikke på det å åpne for assistert befruktning for enslige som noen veldig omfattende endring, all den tid adopsjon for enslige er tillatt.

– Når det gjelder surrogati håper jeg debatten i vårt parti er bilagt for en god stund nå. Det er gode argumenter mot surrogati, sier Høyre-lederen.

Publisert:
 1. Høyre (H)
 2. Erna Solberg
 3. Bioteknologi
 4. Eggdonasjon

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 3. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 4. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 5. Trafikkuhell i Hillevåg

 6. Innenfor denne knuste døren ble et eldre par angrepet. Dette var gjerningsmannens sannsynlige rute.