Eirik Jensens forsvarere varsler nye momenter

En rekke nye vitner og en tøffere bevisførsel. Slik skal ekspolitimann Eirik Jensen og hans forsvarere møte Spesialenhetens korrupsjonstiltale.

Eirik Jensens hovedforsvarer John Christian Elden (t.h.) lover å møte aktorene Guro Glærum Kleppe, Lars Erik Alfheim og Jan Egil Presthus med nye momenter. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Den tidligere politimannen Eirik Jensen sammen med sin hovedforsvarer John Christian Elden (t.h.). Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over to år gammel

Nestleder Guro Glærum Kleppe i Spesialenheten for politisaker brukte flere timer tirsdag på å forklare for juryen alle bevisene påtalemyndigheten mener er egnet til å domfelle politimannen Eirik Jensen. Onsdag er det forsvarernes tur til å forberede lagretten på de vitnene de mener kommer til å overbevise dem om 61-åringens uskyld.

– Vi har rundt 50 nye vitner i denne rettssaken som vi ikke hadde i tingretten, så da sier det seg selv at det vil komme nye opplysninger. Vi vil fylle igjen de hullene der tingretten spekulerte i forrige rettsrunde, sier advokat John Christian Elden til NTB.

– Kunne spart tid

Elden mener at rettssaken for Jensen og Cappelen burde gått hver for seg. Mens Jensen har anket hele dommen på 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til innførsel av flere tonn hasj, har Gjermund Cappelen kun anket straffeutmålingen på 15 år.

Ifølge Jensens forsvarer ville man spart mye tid på å avgjøre straffeutmålingen for Cappelen i løpet av en dag i retten for så bare å innkalle ham som vitne i den nye straffesaken mot Jensen. Denne oppfatningen har imidlertid ikke blitt delt av de øvrige partene i saken.

Kleppe sa tirsdag at ankesakene til de to går samlet etter påtalemyndighetens anmodning.

Det har Cappelens advokat Benedict de Vibe stor forståelse for.

– Fordel

– Det er åpenbart en fordel for påtalemyndigheten at sakene er slått sammen, for da er Cappelen hele tiden tilgjengelig for å svare på spørsmål, sier de Vibe til NTB.

Etter planen skal Eirik Jensen starte sin forklaring først av de to. Han går i vitneboksen torsdag, og det er satt av nærmere tre uker til hans forklaring.

Gjermund Cappelen skal etter planen starte sitt vitnemål for lagretten 20. oktober.

Publisert:
 1. Eirik Jensen
 2. Rettssaken mot Eirik Jensen
 3. John Christian Elden
 4. Hasj
 5. Korrupsjon

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag åpnes Vågen for trafikk igjen: – Det er en katastrofe for bransjen og sentrum

 2. Rekordmange sendes ut av landet: – Trodde jeg kom inn uten problemer

 3. Dette skjer i OL mandag 2. august

 4. Beruset elsparke­syklist skadd i Vågen

 5. Unge konservative i kirken føler seg i mindretall – nå lager de sitt eget nettverk

 6. – Det er uverdig for norsk politisk debatt at Frp skal måtte ta avstand frå nazistar