Oppgraderingen av Oslo lufthavn kostet 14 milliarder kroner - men taket taklet ikke en kraftig regnbyge

Du får ikke alt for 14 milliarder kroner. Et vanntett terminaltak, for eksempel.

Mandag ettermiddag rant vannet gjennom taket og inn i det nye terminalbygget på Gardermoen: – Det var som et innendørs regnvær.
  • Stein Erik Kirkebøen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen var en av flypassasjerene som fikk seg en overraskelse da de tok rulletrappen opp i den splitter nye avgangshallen på Oslo lufthavn mandag ettermiddag

– Over en strekning på 30–40 meter virket det nærmest som det var fri flyt rett inn fra taket, sier Hansen til Aftenposten.

Han oppfattet det hele som et innendørs regnvær.

Den nye terminalen på Gardermoen er lekker, men det hjelper lite hvis den lekker.

Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor forklarer den våte mottakelsen for passasjerene med kraftige regn- og haglbyger som fredag beveget seg over området.

– Vi har hatt en omgang med ekstremnedbør som delvis kom i form av hagl. Slukene på taket klarte ikke å ta unna nedbøren, sier han.

Oslo lufthavn har vært gjennom en omfattende utbygging de siste årene, og de nye delene av terminalen ble nylig åpnet. Kostnaden var 14 milliarder kroner.

– Men nedbøren bør vel ikke renne inni bygget?

– Nei, det bør den ikke. Så det er åpenbart at det er noe som ikke er så tett som det skal være. Hva det er kan vi ennå ikke si. Vi jobber med saken utover kvelden, men finner kanskje ikke svaret før i morgen, sier Andersen.

Han understreker at vanntrøbbelet ikke får konsekvenser for de reisende.

– Det er ingenting som påvirker driften. Trafikken på flyplassen går som vanlig, sa Andersen før han kontaktet de som visste, og kunne fortelle litt mer.

Publisert: