Trond Giske foreslått til sentralt Ap-verv

Tidligere nestleder Trond Giske er spilt inn som ny kandidat til styret i Trøndelag Arbeiderparti.

Publisert: Publisert:
Trond Giske
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Flere kommunepartier har lansert Trond Giskes navn til styret i Trøndelag Ap

Trond Giskes navn er spilt til styret i Trøndelag Arbeiderparti av flere kommunepartier.

Det bekrefter leder av valgkomiteen Arild Grande overfor Adresseavisen.

Det var i desember 2017 at Dagens Næringsliv skrev den første artikkelen om at Arbeiderpartiet hadde mottatt flere henvendelser om Trond Giskes oppførsel overfør kvinner.

I januar 2018 ble Giske suspendert fra vervet som nestleder i partiet.

I februar i 2019 skrev VG at Trond Giske ble filmet dansende på en bar i Oslo, senere omtalt som Sofie-saken etter kvinnen han danset med. Hun har senere kritisert VG for måten de framstilte saken på. VG har tatt selvkritikk og ble dømt i Pressens faglige utvalg.

Les mer om Giskesaken her:

Mandag hadde valgkomiteen sitt første møte før årsmøtet den 20. mars der det skal velges ny ledelse av Trøndelag Arbeiderparti.

Grande opplyser at foreløpig har rundt to tredjedeler av kommunepartiene levert lister med navn på personer fra egne rekker som de mener er aktuell for styreplass.

Men Trondheim Ap er ikke blant disse.

Likevel var Trond Giske som er hjemmehørende i Trondheim Ap blant navnene valgkomiteen hadde på bordet. Flere kommunepartier mener Giske er en såpass god kandidat at de hadde spilt inn navnet hans, trass i at han ikke tilhører deres partilag.

Det var sist fredag at det ble klart at verken Per Olav Hopsø eller May Britt Lagesen tar gjenvalg som leder og nestleder i Trøndelag Ap, og Adresseavisen har tidligere erfart at Trond Giske ville være favoritt til lederposten dersom Hopsø trakk sitt kandidatur.

Det har han altså nå gjort, skriver Adressa.

Publisert: