Barn døde etter hundeangrep i Brumunddal

Et halvannet år gammelt barn døde lørdag å ha blitt et angrepet av to hunder i Brumunddal. Familien blir ivaretatt av Ringsaker kommunes kriseteam.

Politiet har sperret veien i nærheten av stedet.
  • NTB
Publisert: Publisert:
– Barnet var på besøk hos nær familie som eier de to hundene da hendelsen skjedde, sier politijurist Maria Fossen i Innlandet politidistrikt til NTB.
Et halvannet år gammelt barn døde lørdag etter det som vitner har beskrevet som et angrep av to hunder.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Barnet var på besøk hos nær familie som eier de to hundene da hendelsen skjedde, sier politijurist Maria Fossen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Politiet ble varslet like etter klokken 12 lørdag ettermiddag. Hendelsen skal ha skjedd kort tid før, opplyser Fossen.

Hundene er begjært avlivet av eier, og politiet sørger for at dette skjer.

– Politiet har opprettet sak og startet etterforskning. Kriminalteknikere er på åstedet. Når vi har fått det litt klarere for oss hva som har skjedd vil vi kunne si om det har skjedd noe straffbart, sier Fossen.

Hun understreker at det etter hundeloven er det hundeeier som har ansvaret i en slik hendelse.

De pårørende blir ivaretatt av Ringsaker kommunes kriseteam.

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) sier til Hamar Arbeiderblad at hun først og fremst føler med dem som står midt oppe i situasjonen.

– Kommunen har et velfungerende kriseteam som trer inn når sånne dramatisk ting skjer. Vi må sammen med berørte finne ut hva slags støtte som trengs. Dette er dramatisk for alle parter, først og fremst familien og barnet, sier hun.

Publisert: