Naboer ringte Anne-Elisabeth Hagen i dagene etter forsvinningen

Flere av naboene ringte Anne-Elisabeth Hagen i dagene etter forsvinningen og fikk ringesignal. Det betyr at telefonen hennes var påslått og at politiet mest sannsynlig vet hvor den var.

Publisert: Publisert:

En av de nærmeste naboene til Anne-Elisabeth Hagen, Tore Skansen, forteller at kona hans ringte Hagens telefon én eller to dager etter at hun forsvant. Foto: Hans O. Torgersen

 • Hans O. Torgersen
 • Harald Stolt-Nielsen
 • Jan Gunnar Furuly
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Fra en av politiets pressekonferanser om antatt bortførte Anne-Elisabeth Hagen som har vært savnet i snart tre måneder. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Politiets hovedteori er at Anne-Elisabeth Hagen (68) ble bortført fra hjemmet i Sloraveien 4 på Lørenskog 31. oktober i fjor. Kl 9.14 den dagen var siste sikre livstegn fra henne. Da snakket hun med et familiemedlem på telefon.

Tore Skansen og kona Karin Lovise Skansen har vært nære naboer med Anne-Elisabeth og Tom Hagen i over 30 år og var blant annet på ferie med paret på 1990-tallet.

– Min kone ringte Anne-Elisabeth enten torsdag 1. eller fredag 2. november. Det kom frem ringesignaler, men ingen svarte, forteller Tore Skansen.

LES MER OM SAKEN:

Politiet har fått mange tips etterat de gikk ut i media . ti uker etter at Anne-Elisabeth Hagen ble meldt savnet.- Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Les også

LES MER OM SAKEN: Politiet: Siste livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen klokken 9.14

Les også

LES MER OM SAKEN: Politiet har fått tips om mulig skjulested. Den etterlyste syklisten har meldt seg.

Innkalt til avhør

Konas telefon står registrert på ham. Skansen ble innkalt til avhør hos politiet lørdag 3. november.

– De spurte hvorfor jeg hadde ringt til Anne-Elisabeth Hagen, forteller han.

– Hvordan kan dere vite at dere husker riktig dato?

– Fordi onsdag 31. var det sivilt politi hjemme hos oss. De sa at de spanet etter en 13 år gammel jente som hadde stukket av.

Den kvelden så Skansen og kona at lysene i huset til ekteparet Hagen ikke ble slått av. Da lysene ikke ble slått av dagen etter heller, ringte Karin Lovise Skansen til venninnen sin for å spørre om alt sto bra til.

Også en annen nabo ringte og fikk ringetone.

Eiendomsinvester Tom Hagen er på lista over landets rikeste og ektemannen til savnede Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Torbjørn Olsen / GD / NTB scanpix

Les også

LES MER OM SAKEN: Telefonsamtale skal være siste livstegn i bortføringssaken

Les også

LES MER OM SAKEN: Politiet etterlyser tre personer – fanget på video utenfor Hagens jobb

– En mann svarte

En annen nabo ringte Anne-Elisabeth Hagen uken etter for å gjøre oppmerksom på den mystiske bilen som sto parkert på gårdsplassen til Sloraveien 4. Den viste seg senere å tilhøre politiets kriminalteknikere.

Han forsøkte først å komme i kontakt med Tom Hagen via fasttelefonen på jobben hans. Der var det en mann som ikke var Tom Hagen som svarte.

– Så ringte jeg Anne-Elisabeth Hagen 9. november og kom rett til mobilsvareren hennes, forteller Rolf Letvik til Aftenposten.

– Da forsøkte jeg igjen å kontakte Tom Hagen på fasttelefonen på jobben hans, sier Letvik.

Han vet ikke om det var en ansatt eller en politimann som svarte på Hagens fasttelefon, men oppringingen førte til at han ble innkalt til politiavhør dagen etter.

Anne-Elisabeth Hagen Foto: Privat / Politiet

Les også

LES MER OM SAKEN: Tore Sandberg etter politiets pressekonferanse: – Erkjente at strategien de har fulgt, ikke har fungert spesielt godt

Rolf Letvik er en av de nærmeste naboene til Tom og Anne-Elisabeth Hagen. Da han ringte den savnede 68-åringens mobiltelefon 9. november kom han rett til mobilsvareren hennes. Foto: Signe Dons

Har kunnet spore seg frem

Når du ringer opp et nummer og får ringetone, betyr det at telefonen ikke er slått av.

Hvis Anne-Elisabeth Hagen ble bortført, hadde med seg telefonen og den var påslått, har politiet kunnet spore seg frem til basestasjonene hvor den har slått inn. Ved hjelp av krysspeiling med bærbart utstyr kan man finne telefonens nøyaktige posisjon.

Bare i området rundt Sloraveien står det 68 basestasjoner. Så lenge mobilen ikke har vært av, så har politiet hatt mulighet til å hente informasjon om nøyaktig hvor den var og hvem den har vært i nærheten av.

Det er to ulike former for mobildata politiet har kunnet hente ut, signalerings- og kommunikasjonsdata (se fakta).

Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Les også

LES MER OM SAKEN: Politiet har funnet flere ark med beskjeder i bortføringssaken

Les også

LES MER OM SAKEN: Har varslet politiet i hele Norge om risiko for andre rike familier etter bortføringssak

Etterforskningsledelsen i politiet har så langt ikke ønsket å bekrefte eller avkrefte om de er i besittelse av mobiltelefonen til Anne-Elisabeth Hagen.

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra sitt hjem i Sloraveien i Lørenskog, huset nederst til høyre i bildet. Foto: Hans O. Torgersen

Hvis det mot formodning har vært aktivitet på telefonen hennes og den ikke har vært i politiets besittelse, så har politiet kunnet se hvem som har vært i kontakt, hva slags type kontakt det har vært, sted og lengden på kommunikasjonen.

Politiet er blitt forelagt Aftenpostens opplysninger, men sier de av hensyn til etterforskningen ikke ønsker å kommentere om de har kontroll på telefonen til savnede eller om de på noe tidspunkt har klart å spore den.

Anne-Elisabeth Hagen Foto: Privat / Politiet

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 2. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 3. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 4. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 5. De lo av den trange T-skjorten og den enorme pyjamasbuksen

 6. Savnet person funnet på skjær ved Lindesnes - fraktet til SUS med helikopter

 1. Anne-Elisabeth Hagen
 2. Tom Hagen
 3. Politiet
 4. Etterforskning