Ropstad reagerer på barn under 13 år på sosiale medier

Barne- og familie­ministeren er overrasket over undersøkelsen Barn og Medier 2020 som viser at over 50 prosent av norske niåringer bruker sosiale medier.

Publisert: Publisert:

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosialemedier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosiale medier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense.

– Barn under 13 år har ingenting på sosiale medier å gjøre. Åtte-niåringer er ikke utviklet til å takle problemstillingene som kan oppstå, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (FrF) til Bergens Tidende.

Tirsdag er han i Bergen for å arrangere åpent møte om barns digitale trygghet, med sosiale medier som et av temaene som opptar Ropstad.

– Vi som er foreldre i dag første generasjon ut når det gjelder smarttelefoner. Det kan være krevende å stå alene om å si nei. Derfor vil jeg oppfordre foreldre til å snakke sammen og prøve å bli enige om felles grenser, sier Ropstad.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Pinseutfart skapte lange køer

  2. Color Line kjører med fulle skip fra 15. juni - men for nordmenn er det en hake

  3. Norled: – Vi forventer like lange køer på mandag

  4. Mann ble anmeldt etter å ha urinert ved Kvadrat

  5. Viking-legende enig med breddetrener: – Klart det er urettferdig

  6. Lærer var smittet - skoleklasse i karantene

  1. Sosiale medier
  2. Barn