Ropstad reagerer på barn under 13 år på sosiale medier

Barne- og familie­ministeren er overrasket over undersøkelsen Barn og Medier 2020 som viser at over 50 prosent av norske niåringer bruker sosiale medier.

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosialemedier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense. Foto: Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Barn og Medier 2020 ble offentliggjort tidligere i vinter og viser at mer enn halvparten av norske niåringer nå er på sosiale medier som Snap­chat, TikTok og Instagram, enda disse har 13 års aldersgrense.

– Barn under 13 år har ingenting på sosiale medier å gjøre. Åtte-niåringer er ikke utviklet til å takle problemstillingene som kan oppstå, sier barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (FrF) til Bergens Tidende.

Tirsdag er han i Bergen for å arrangere åpent møte om barns digitale trygghet, med sosiale medier som et av temaene som opptar Ropstad.

– Vi som er foreldre i dag første generasjon ut når det gjelder smarttelefoner. Det kan være krevende å stå alene om å si nei. Derfor vil jeg oppfordre foreldre til å snakke sammen og prøve å bli enige om felles grenser, sier Ropstad.

Publisert:
  1. Sosiale medier
  2. Barn

Mest lest akkurat nå

  1. Hvem stjal Karolines julegaver?

  2. Allerede i mars fikk Bjarne Berntsen en dårlig følelse. Det gikk slik han fryktet

  3. Dette er den siste kommunen i Rogaland som tvinger huseierne til å bo der hele tiden

  4. Suppor­terne i harnisk etter at Berntsen fikk sparken

  5. EU kan stenge norske skibakker

  6. Han er 20 år, singel og tror dette løftet kan være et godt sjekketriks