Politiet jobber for bedre kommunikasjon med minoriteter

Politioverbetjent Gunnar Lien Holsten i Oslo politidistrikt erkjenner at enkelte politifolk ikke har vært gode nok i møte med minoritetsbefolkningen.

Holsten mener Norge har et «veldig kompetent politikorps», men erkjenner at enkelte politifolk ikke alltid har opptrådt korrekt i møte med minoritetsbefolkningen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Holsten mener Norge har et «veldig kompetent politikorps», men han erkjenner at enkelte politifolk ikke alltid har opptrådt korrekt i møte med minoritetsbefolkningen.

– Vi har veldig mye å gå på når det gjelder å forklare folk hvorfor vi er et sted og snakker med dem. Vi snubler noen ganger i mindre god kommunikasjon. Derfor har vi funnet ut at vi må trene på det, sier politioverbetjenten til Klassekampen.

I 2007 fortalte forsker og kriminologiprofessor Ragnhild Sollund om bruk av rasistiske skjellsord i politiet. Holsten tror den tiden er forbi.

– Det er tjenesteforsømmelse, og jeg tror det er et tilbakelagt stadium. Men vi kan aldri slutte å rydde i eget hus og retorikk. Hvis vi ser kolleger som ikke følger en god standard, er det vårt felles ansvar å ta tak i det.

Les også

 1. BBC og Netflix fjerner Little Britain etter blackface-kritikk

 2. Fullsatt kirke tok farvel med George Floyd

 3. Demonstranter går løs på europeisk kolonihistorie

Publisert:
 1. Kommunikasjon
 2. Politiet

Mest lest akkurat nå

 1. Svindlet til seg boliger ved hjelp av «Donald Duck-pass»

 2. Jakob Ingebrigtsen skal løpe for finale

 3. Boligbrannen på Eiganes: Navnet på omkommet er frigitt

 4. Sandnes Ulf jobber for Berntsen-løsning

 5. Tenåring tatt med i luftambulanse etter badeulykke i Sirdal

 6. Stort bildegalleri: Viking tok seg videre i cupen