Ikke flertall for flere medisinutdanninger

Det blir foreløpig ingen endringer i hvilke universiteter som får ha medisin- og veterinærutdanninger. Samtidig fjernes monopolet på psykologi, juss og teologi.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Overfor Khrono bekrefter både Arbeiderpartiets talsperson for forskning og høyere utdanning, Nina Sandberg, og Senterpartiets stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand at de støtter regjeringens forslag til gradsforskriften.

Dermed vil monopolbestemmelsene for rettsvitenskap, psykologi og teologi fjernes, mens den beholdes for medisin- og veterinærutdanninger.

Fremskrittspartiet har ønsket å fjerne hele gradsforskriften, og dermed åpnet for nye medisin- og veterinærutdanninger, men vil altså ikke kunne få flertall for det så lenge Ap og Sp støtter regjeringens forslag.

Begge de to partiene mener en eventuell endring av medisinutdanningen må utredes grundig før Stortinget kan ta stilling til det. Også regjeringen har sagt at de vil sette i gang en prosess om hvordan utdanningen skal dimensjoneres

I dag er det bare universitetene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø som får utdanne leger. Universitetet i Stavanger ønsker imidlertid å tilby medisinutdanning fra 2023.

Publisert: