Ikke flertall for flere medisinutdanninger

Det blir foreløpig ingen endringer i hvilke universiteter som får ha medisin- og veterinærutdanninger. Samtidig fjernes monopolet på psykologi, juss og teologi.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Overfor Khrono bekrefter både Arbeiderpartiets talsperson for forskning og høyere utdanning, Nina Sandberg, og Senterpartiets stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand at de støtter regjeringens forslag til gradsforskriften.

Dermed vil monopolbestemmelsene for rettsvitenskap, psykologi og teologi fjernes, mens den beholdes for medisin- og veterinærutdanninger.

Fremskrittspartiet har ønsket å fjerne hele gradsforskriften, og dermed åpnet for nye medisin- og veterinærutdanninger, men vil altså ikke kunne få flertall for det så lenge Ap og Sp støtter regjeringens forslag.

Begge de to partiene mener en eventuell endring av medisinutdanningen må utredes grundig før Stortinget kan ta stilling til det. Også regjeringen har sagt at de vil sette i gang en prosess om hvordan utdanningen skal dimensjoneres

I dag er det bare universitetene i Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø som får utdanne leger. Universitetet i Stavanger ønsker imidlertid å tilby medisinutdanning fra 2023.

Les også

 1. Spillet om medisinutdanning ved UiS: - En uredelig måte å drive politikk på

 2. «UiS er en trussel for de etablerte universi­tetene, derfor er det så vanskelig å få ja til medisin­utdanning her»

 3. Åpner sjampisen for to nye profe­sjons­studier ved univer­sitetet

 4. UiS får ingen snarvei til legeutdanning fra Stortinget

Publisert:
 1. Utdanning
 2. Universitetet i Stavanger
 3. Medisin

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Deilig varme og dyre syklister

 3. Hvem er den mystiske Jan, og hva dukker opp på Kvitsøy nå?

 4. Savnet mann er funnet i god behold

 5. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 6. Bråstoppet å pakke hockeybagen da han ble millionær