Helgesen vil ha Schwarzenegger på laget i klimakampen

Klimaminister Vidar Helgesen (H) vil ha Arnold Schwarzenegger med på laget i kampen mot regnskogsødeleggelse.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen møtte Californias tidligere guvernør, Arnold Schwarzenegger under et klimamøte i Wien. Foto: Jon Berg / Klima og miljø-dep. / NTB scanpix
 • Annika Bohnenblust
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Han var veldig opptatt av klima og miljø som guvernør i California, og er fortsatt det. Han er jo et kraftsentrum i seg selv når det kommer til klimakampen globalt, sier Helgesen til NTB på telefon fra Wien.

Klimaministeren har deltatt på konferansen Austrian World Summit der FN-topper, næringslivsledere og politikere fra rundt 40 land var samlet. Konferansen var i regi av den østerrikske president Alexander Van der Bellen og Arnold Schwarzenegger.

– Jeg hadde et møte med Schwarzenegger om situasjonen for klimapolitikken i verden etter Paris og etter Trumps beslutning om å trekke USA ut av Parisavtalen. Og så snakket vi særlig om hva land og delstater kan gjøre for å få ned klimagassutslipp, sier Helgesen.

De snakket også om hvordan man kan mobilisere mer midler fra private aktører for å bekjempe regnskogsødeleggelser.

– Norge har drevet med dette i snart ti år, men det vil dessverre aldri være nok med bistandsmidler til å gjøre en tilstrekkelig innsats for regnskogen. Så vi vil gjerne ha Schwarzenegger, som blant annet har sin egen stiftelse, med på laget, sier Helgesen.

Schwarzenegger, som er aktuell med «Wonders of the Sea: 3D», en dokumentarfilm om forurensing og forgiftning av verdenshavene, skal være positiv til samarbeidet. Partene vil følge opp med konkretisering av et mulig samarbeid.

Publisert:
 1. Arnold Schwarzenegger
 2. Vidar Helgesen
 3. Klima og miljø

Mest lest akkurat nå

 1. 89-åring ved sykehjem ble ikke lagt om kvelden. Satt i stolen hele natten

 2. Laget til solabuen vant rundt fem millioner kroner: – Det kom noen tårer

 3. Kan sjefen bestemme når du skal ha ferie? Eksperten har et overraskende svar

 4. Okea med milliard-kjøp i Nordsjøen

 5. Skal sikre drikkevann til rundt 330.000 rogalendinger

 6. Brøt sammen i gråt i jubelrusen: – Jeg kommer aldri til å glemme støtten