Bare to partiledere deltar i årets Pride-parade

Venstres Trine Skei Grande og Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne er de eneste partitoppene som kommer til å gå på Pride-paraden lørdag.

Trine Skei Grande (V) og Rasmus Hansson (MDG) – her i partilederdebatten foran valget for to år siden – er de eneste partilederne som går i Pride-paraden i år. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Dette er viktig å gjøre for politiske ledere. Vi har langt igjen å gå for at folk kan leve livene sine uten å bli møtt av fordommer. Pride er en viktig banebryter i dette arbeidet. Det finnes ikke noe viktigere å gå for en sommerdag enn å gå for kjærligheten, sier Trine Skei Grande til VG

Rasmus Hansson fra Miljøpartiet de Grønne har utsatt ferien for å kunne delta i paraden.

– Jeg utsetter ferien min for å gå i dette toget. Det viser seg at vi og Venstre prioriterer dette høyere enn de andre partilederne, sier Hansson som mener det politiske klimaet både i Norge og i utlandet gjør det spesielt viktig å delta i paraden i år.

I fjor fikk KrF-leder Knut Arild Hareide sterk kritikk fra sine egne fordi han deltok, i år prioriterer han annerledes.

Både statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre har tidligere deltatt, men prioriterer annerledes i valgåret.

«Jeg har gått tidligere og kommer til å gå igjen», skriver Støre i en SMS til avisen via sin kommunikasjonsrådgiver.

Publisert: