Jensen varsler riving av bomstasjoner for 200 millioner

Regjeringen vil sette av 200 millioner kroner i revidert statsbudsjett til å rive bomstasjoner, varsler Frp-leder Siv Jensen.

Frp-leder Siv Jensen varslet riving av bomstasjoner i sin åpningstale til Frps landsmøte. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Jensen kom med budsjettlekkasjen i sin tale til Frps landsmøte fredag.

– Vi skal rive nye bomstasjoner allerede i år. Nå foreslår regjeringen å bruke 200 millioner til riving av bomstasjoner. Flere bommer skal bort, og folk skal betale mindre, sa finansministeren og Frp-lederen til stor applaus fra salen.

Bomfradrag

Endringen vil komme i revidert nasjonalbudsjett, som skal legges fram 14. mai. Da vil det også bli klart hvilke bommer som skal rives og på hvilke strekninger, ifølge Jensen.

– Samferdselsministeren jobber med dette nå, sier hun.

Kampen mot bomringer har seilt opp som en av de største kampsakene foran årets kommunevalg. Før valget vil Frps fylkes- og lokalpolitikere foreslå å stoppe nye bompengeprosjekter, lovet Jensen.

Hun varsler også at tilskuddsordningen for redusert bompengebelastning skal dobles, og at det skal innføres et fradrag slik at store bomutgifter kan skrives av på skatten.

I tillegg skal engangsavgiften for biler eldre enn 20 år fjernes fra 1. juli, sa Jensen i sin tale. Også dette vakte stor begeistring blant de bilglade Frp-erne i salen.

– Smerter

Overfor pressen fredag måtte Jensen imidlertid erkjenne at 200 millioner kroner ikke er så veldig mye.

– Vi skulle gjerne hatt mye mer. Men dette kommer jo på toppen av alt det andre vi gjør, sier hun og viser til at Frp blant annet har fått gjennomslag for reduserte bilavgifter.

– Med det politiske flertallet vi har på Stortinget kommer folk fremdeles til å måtte betale bompenger. Det er imot alt det vi ønsker. Og det smerter, sa Jensen.

– Men nå er det ikke bare Fremskrittspartiet som har fått nok. Det er bra at folk sier ifra, det er bra at det er et opprør. Kanskje er det dette som skal til for at vi skal få flertall mot bompenger, sa hun.

Publisert:
 1. Fremskrittspartiets landsmøte
 2. Fremskrittspartiet (Frp)
 3. Bompenger
 4. Siv Jensen
 5. Regjeringen

Mest lest akkurat nå

 1. Nakstad: Ikke mangel på hurtigtester

 2. Jakob passerte Gjert og troner øverst i familien

 3. Sola-ordføreren mer enn doblet formuen sin

 4. Berisha lønnskongen: Dette tjente Viking-spillerne i fjor

 5. Dette er de nye korona­tiltakene

 6. Smedvig-topp tjente mest i Stavanger