Måling: Bompenger viktig for fire av ti velgere

For fire av ti velgere er bompengespørsmålet viktig for lokalvalget til høsten, viser en ny måling Sentio har gjort for Klassekampen.

Publisert: Publisert:

Fra 1. juni 2019 blir det et helt nytt bompengesystem i Oslo. Innkrevingen av bompenger fordeles på tre bomringer med totalt 83 bomstasjoner. Her er en av de nye som er montert i Fagerheimgata. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Bompengepartiene stiller lister ved høstens kommune- og fylkestingsvalg i 14 kommuner og fire fylker.

En undersøkelse Sentio har gjort for Klassekampen , viser at mange velgere vil la bompengespørsmålet avgjøre deres valg av parti.

På spørsmål om hvor sannsynlig det er at holdning til bompenger vil påvirke hvilket parti man stemmer på, svarer 18 prosent at det er mindre sannsynlig at de kommer til å stemme på et parti som støtter bompenger og 25 prosent svarer at det er mye mindre sannsynlig at de vil stemme på et slikt parti.

Målingen viser at det er folk som bor utenfor tettbygde strøk som er mest positive til partiene som ønsker bompenger, og at det er respondentene med høyest og lavest inntekt som er mest negative til disse partiene.

I en meningsmåling i Bergens Tidende 21. mai fikk bompengepartiet Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) 25,4 prosent oppslutning og var Bergens største parti.

Les også

Bom-nei på Jæren: Hva skjer nå?

Ved kommunevalget stiller FNB liste i Bergen, Oslo, Stavanger, Skien, Porsgrunn, Sandnes, Sola, Klepp, Askøy, Alver og Øygarden, i tillegg til i fire fylker. I Drammen og Tromsø er det andre bompengelister.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Barnehageansatt i Stavanger koronasmittet – 16 i karantene

  2. Ryfylketunnelen stengt i ett felt på grunn av syklist i tunnelen

  3. Pressekonferanse klokka 14: Helsedirektoratet vil i dag anbefale bruk av munnbind, også munnbind laget av tøy

  4. Sterkt comeback fra Kaizers-gitaristen

  5. Stor pågang på koronatelefonen i Stavanger. Rekordhøyt antall vil teste seg

  6. Varaordfører: – Klønete av Statens vegvesen - bør dekke Ryfast-regningen selv

  1. Bompenger
  2. Lokalpolitikk