Opposisjonen vil ikke svare på Listhaugs spørsmål om returstopp

Opposisjonen på Stortinget vil ikke svare på statsråd Sylvi Listhaugs (Frp) 26 spørsmål om stans i returene av enslige mindreårige asylsøkere.

Publisert: Publisert:

Ap med partileder Jonas Gahr Støre vil i likhet med de andre opposisjonspartiene på Stortinget ikke svare på Sylvi Listhaugs 26 spørsmål om hvordan returstansen skal foregå i praksis. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Listhaug mener det er uklart hva Stortinget egentlig har vedtatt og hvordan vedtaket skal praktiseres. Derfor sendte hun listen med spørsmål til alle partiene som vedtok stans i utsendingen av de såkalte oktoberbarna.

I et felles brev til innvandrings- og integreringsministeren skriver imidlertid de parlamentariske lederne i Ap, Venstre, KrF, Sp, SV, MDG og Rødt at hun ikke kan vente seg noe svar, skriver VG.

– Samtlige opposisjonspartier på Stortinget har en klar beskjed til Sylvi Listhaug, og til Erna Solberg: Listhaug er statsråd og har ansvar for å følge opp Stortingets vedtak. Om hun har vanskeligheter med det, får hun overlate jobben til en annen, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til avisen.

Det var Arbeiderpartiet som i november fikk flertall for hasteforslaget om returstans av noen av de enslige mindreårige asylsøkerne som egentlig skulle sendes ut av landet da de var fylt 18 år.

Publisert:

Les også

  1. Listhaug avviser at hun trenerer saken om oktoberbarna

  1. Sylvi Listhaug
  2. Migrantkrisen i Europa