Dømt for Dark Room-overgrep mot egne døtre: – Dommen er knusende

En 44 år gammel mann i Hordaland er dømt til fengsel i ni år for voldtekt og seksuelle overgrep mot sine tre døtre. Han tok bilder av dem og delte dem med andre.

PARTENE: Aktor Benedikte Høgseth (sittende), bistandsadvokat, Ellen Eikeseth Mjøs (stående) og forsvarer Steinar Moritz Andersen under rettssaken mot den 44 år gamle mannen som er dømt for å ha misbrukt sine døtre. Til venstre en politietterforsker som har jobbet med saken.
  • Per Lindberg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mannen er funnet skyldig i voldtekt av en datter som var under ti år da overgrepet fant sted en augustnatt i 2015, skriver bt.no.

Her ble det tatt bilde av jentene, og hennes far delte det senere med andre. Han dømmes også for flere tilfeller av seksuell handling mot henne og hennes søster i perioden 2013 til 2015.

Videre har han delt bilder av døtrene sine med andre menn på nett.

Overgrepene skjedde hjemme hos ham i en av Bergens nabokommuner. Aktor ba om fengsel i 13 år, men retten mente ni år var passende straff.

Mannen er også funnet skyldig i å ha fremstilt seksuelle overgrep mot barn i form av bilder og chatting i perioden 2006 til 2016. Han har også planmessig søkt etter fremstillinger av overgrep mot barn.

– En lettelse

– Dommen er knusende i forhold til domfeltes troverdighet og bortforklaringer, sier Ellen Eikset Mjøs, bistandsadvokat for de tre barna og deres mor.

Mjøs forteller at de fornærmede er svært fornøyde med at retten trodde på de bevis som ble lagt frem under rettssaken.

– Det er en lettelse at retten gjennomskuer domfeltes mange bortforklaringer og forsøk på å minimiere egen skyld.

Les også

LES OGSÅ: Det mørke nettet

Skjedde i jentenes hjem

Retten finner ingen formildende omstendigheter i saken.

«Huset hvor overgrepene ble begått var jentenes hjem...og således et sted hvor de skulle kunne føle fullstendig trygghet», heter det i dommen.

Den er på 32 sider og spekket med ord og uttrykk som man ikke forbinder med mindreårige.

Jentenes mor forklarte seg under rettssaken.

– Det er skremmende, ekkelt, forferdelig og utenkelig. Han har tilbudt jentene våre som om de var en ting: «Vær så god, bruk det!», sa moren da hun vitnet i retten.

Inviterte menn hjem

Mannen forklarte i retten at han over en tiårsperiode søkte etter overgrepsbilder på nett. Han inviterte også andre menn hjem for å se døtrene sove.

I retten sa mannen at den ulovlige interessen for alvor eskalerte etter et samlivsbrudd. Han omtalte seg som biseksuell og med pedofile tilbøyeligheter.

– Sykt, det er ikke annet å si, sa mannen i sin rettsforklaring.

FORSVARER: Advokat Steinar Moritz Andersen er 44-åringens forsvarer. Tiltalte hevder han ikke har hatt seksuell tenning på sine egne døtre, men at det var «mer situasjonene» som hisset ham opp.

44-åringen må betale til sammen 420.000 kroner i erstatning til sine tre døtre.

– Vi er fornøyd med erstatningen, sier bistandsadvokat Mjøs.

Publisert: