Siste brikke på plass

Lettet og tydelig fornøyde kunne etterforskningsledelsen i Baneheia-saken i går kunngjøre at det siste beviset nå var på plass.

  • Aftenbladet.no
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 21 år gammel

KRISTIANSAND: Foran et samlet pressekorps i går ettermiddag fortalte kriminalsjef Arne Pedersen at det biologiske beviset på den drapssiktede 21-åringen var sikret.

For kriminalsjef Pedersen, etterforskningsleder Magne Storaker, seksjonssjef på kriminalavdelingen Ragnar Ringvoll og taktisk etterforskningsleder i Kripos, Asbjørn Hansen, betyr dette roligere dager etter hvert.

En fem måneder lang intens drapsetterforskning går inn i sin avsluttende fase og Kripos-medarbeiderne begynner å forberede hjemreisen.

Samarbeidet en fryd Og den erfarne Kripos-lederen og drapsetterforskeren Asbjørn Hansen kunne ikke få fullrost sine politikolleger i Kristiansand på pressekonferansen i går.

Han fnøs av påstandene i enkelte aviser om at det skal ha vært knuter på tråden mellom Kripos og det lokale politiet.

— Det har vært en fryd å samarbeide med politiet i Kristiansand. Jeg har knapt opplevd en bedre organisert drapsetterforskning, og denne saken er et skoleeksempel på hvordan det skal gjøres. Gang på gang opplevde vi at taktiske etterforskningsresultater ble bekreftet av den tekniske etterforskningen, sa Hansen til Fædrelandsvennen.

Hansen, som har deltatt i etterforskningen fra første dag, fortalte at han aldri mistet håpet om at saken skulle oppklares.

— Vi møtte aldri den berømte veggen og hadde hele tiden viktige arbeidsoppgaver. Vi følte at det gikk framover hele tiden.

Hovedmistenkte Hansen bekrefter at de to drapssiktede guttene ble politiets hovedmistenkte allerede i begynnelsen av juli. Da gikk diskusjonen høyt i etterforskningsgruppen om de skulle pågripes.

— I ettertid var det riktig å vente. Vi kunne ikke vite om noen av dem ville tilstå, og vi kunne ha risikert at vi ikke hadde fått dem varetektsfengslet. Den sjansen kunne vi ikke ta, sier Hansen, som betegner Baneheia-saken som den mest omfattende han har vært borti. Aldri har det vært utført så mye etterforskningsarbeid på så kort tid.

— Det er snakk om 2500 avhør, registrering av 2000 tips og 1000 rundspørringer, alt på under fem måneder.

Fædrelandsvennen/ Aftenbladet

Publisert: