Regjeringen setter krav for matservingen på skjenkesteder

Salg av kioskvarer, bagetter og boller holder ikke. For å kunne selge alkohol må forholdene være lagt til rette for spising på stedet.

Flere kommuner lar serveringsstedene åpne skjenkekranene fra fredag. Men da må de servere mat. Foto: Terje Bendiksby / NTB

  • NTB
Publisert: Publisert:

Det kommer fram i Regjeringens presisering av hvilke servingssteder som har lov til å selge alkohol.

Tirsdag ba stortingsflertallet regjeringen om å sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen. Flere kommuner har allerede varslet at det blir skjenking fra fredag.

I ettertid har det derimot vært uklarhet rundt skjenkereglene. Det har både gått på hvorvidt det er et krav med matservering, og ikke minst hva matservering innebærer.

Nå har altså regjeringen presisert dette i forskriften.

– Loven gjelder servering av mat og hvor forholdene ligger til rette for fortæring på stedet. Salg av kioskvarer, bagetter, boller o.l. er ikke tilstrekkelig. Både servering innen- og utendørs omfattes. Det har ikke betydning om maten er laget på eget kjøkken, av et cateringselskap eller leveres gjennom en foodtruck parkert i nærheten, står det i forskriften.

Les også

  1. Ekspert: Høie bør ta en runde til på skjenkeforbudet

  2. Stortinget sa ja, men lokale politikere sier nei: – Reglene henger ikke på greip

  3. NHO: Skjenkeforbudet må ikke gjelde ett minutt lenger enn absolutt nødvendig

  4. Fortsatt ingen skjenking på Nord-Jæren – ny fot i bakken mandag

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Preben Aavitsland: – Vi er inne i pandemiens vanskeligste periode

  2. «Det er nok nå!»

  3. Ordførerne er bekymret, men håper å unngå nye, lokale tiltak

  4. Ida (25) lyktes med å gå ned i vekt og holde den. Her er seks feil mange gjør.

  5. Regjeringsvedtak tvinger kvinnene til å legge ned bedriften sin

  6. Hjerneforsker Marianne Fyhn: – Det er forskjell på menns og kvinners hjerne