Ny knallmåling for Fremskrittspartiet

Oslo (NTB): Frp går fram for andre måned på rad, øker med 2,9 prosentpoeng og sørger med 16,3 prosents oppslutning for marginalt borgerlig flertall på januarmålingen Opinion har gjort for ANB.

Publisert: Publisert:

Partileder Siv Jensen (Frp) kan glise bredt etter en ny måling med kraftig fremgang for hennes parti. Samarbeidspartiet Venstre gjør nok en svak måling, men også SV havner under sperregrensa noe som gjør at det borgerlige flertallet holder. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix.

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det tilsvarer Frps valgresultat i 2013, det tredje beste stortingsvalget i Frps historie.

– Jeg synes 2017 har startet bra. Det er alltid hyggelig med gode målinger, og gir ekstra inspirasjon i oppkjøringen til valget, sier partileder Siv Jensen til ANB.

Samtidig registrerer Senterpartiet og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sin sterkeste måling siden Opinion begynte å gjøre partimålinger for ANB i 2007. Partiet går fram 1,8 prosentpoeng til 8,3.

– Jeg tror det handler om at vi har vært tydelige på at vi ønsker tjenestene nær folk, og at vi ikke ønsker de stordriftsfordelene regjeringen er blitt talsmenn for, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til samme nettsted.

I likhet med på målingene fra Respons og InFact tidligere denne måneden havner Venstre under sperregrensa, ned 0,4 prosentpoeng til en oppslutning på 3,7, noe som på de andre målingene velter de borgerlige partienes stortingsflertall.

På ANB-målingen faller imidlertid også SV under sperregrensa, og går ned 0,7 prosentpoeng til 3,6. Dermed beholder dagens borgerlige samarbeidspartier et knapt flertall på Stortinget basert på januarmålingen.

Arbeiderpartiet får 34 prosent (-1,9), Høyre 23,3 (-1,4), Kristelig Folkeparti 5,6 (+0,4), Rødt 2,0 (-0,4), og MDG 2,7 (+0,3).

Målingen er foretatt mellom 10. og 16. januar. Feilmarginen er mellom 1 og 3 prosent, og er størst for de største partiene. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Prestens datter døde - nå er han regionleder i Human-etisk forbund

  2. Suldal kan ha satt ny iskald rekord - og nå advarer meteorologen: - Det kommer mye regn

  3. Kraftig uvær sør for Jæren: Fraråder alle å gå ut med båten

  4. En person pågrepet i væpnet aksjon i Sandnes

  5. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

  6. Brudd på vannledning i Sandnes