Pelsdyrbønder vil gå til sak etter vedtak om avvikling

Norges Pelsdyralslag vil gå rettens vei for å ivareta interessene til pelsdyrbønder som må avvikle når Stortinget nå forbyr pelsdyrnæringen.

Norges Pelsdyralslag vil gå rettens vei for å ivareta interessene til pelsdyrbønder som må avvikle driften. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Det blir sak, skriver Bertran Trane Skadsem i en sms til NTB torsdag.

Lovforslaget ble samme dag diskutert i fem timer i Stortinget.

– Om regjeringen skal fortsette sitt maktspill, påhviler det dem også et stort ansvar for å følge opp forskriften. Vi skal ta godt vare på medlemmene våre. Om Stortinget velger å tråkke på 200 familier over hele landet, skal vi bruke rettsvesenet til å beskytte dem, sier Skadsem.

Pelsdyrbøndene har reagert skarpt på forslaget til kompensasjon, som imidlertid er blitt jekket opp en rekke ganger, senest torsdag. Ikke godt nok, mener Pelsdyralslaget.

– 200 familier lever i full uvisshet om hva regjeringen mener. Vi har dokumentert at forslaget til regjeringen ruinerer og frarøver dem alle verdiene deres, sier Skadsem.

Venstre fikk i regjeringsforhandlingene på Jeløya i fjor Høyre og Frp med på å avvikle næringen. Enigheten ble videreført i Granavolden-plattformen fra januar i år, da også KrF var med i forhandlingene.

Publisert:
  1. Pelsdyrnæringen

Mest lest akkurat nå

  1. Jakob Ingebrigtsen om morens «spionasje»: – Lov å prøve seg

  2. Ibrahimaj frir til Viking: – Jeg sier ikke nei takk til å få et tilbud

  3. Koronaviruset: Slik blir vaksineprogrammet som skal ta oss tilbake til hverdagen

  4. Åpen konflikt mellom ordførerne om veikutt: Flere E39-prosjekt kan ryke

  5. Nå samles reisefølget fra Ingvars reiser til gjenforening og førjulskos: – Vi har veldig lyst til å gjøre noe kjekt sammen

  6. Denne lunsjretten får du bare tak i på Jæren: - Vi får ukentlig henvendelser fra utflyttede jærbuer