Politiet undersøker tips fra terrorsiktedes medelev

Siste skoledag skal Philip Manshaus ha hintet til en medelev at Manshaus ville dukke opp i mediene i sommer. Politiet ønsker nå å avhøre medeleven, ifølge VG.

Forsvarer Unni Fries sammen med sin klient Philip Manshaus, som er siktet for terror og drap. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Manshaus gikk på Fosen Folkehøyskole fra august i fjor til mai i år. Det var under aller siste skoledag at den nå terrorsiktede 21-åringen skal ha kommet med det kryptiske hintet, skriver avisen.

– Han så på meg og sa jeg ikke skulle tro det som sto om han i mediene i sommer. Etter angrepet har jeg tenkt på om dette vitner om at han hadde planlagt angrepet. Jeg har tenkt på om han har gitt hint til andre, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Politiet finner opplysningene svært interessante og har planer om å avhøre medeleven så fort som mulig, ifølge VG.

Flere elever har tidligere uttalt at Manshaus forandret seg og mer stadig mer ekstrem i løpet av året på folkehøyskolen.

– Han ble veldig dømmende. Han fordømte alt som ikke var etter Bibelen. Han har brukt en del tid på biblioteket og lest Bibelen, sier medeleven videre.

Motivet bak moskéangrepet lørdag 10. august, samt drapet på hans 17 år gamle stesøster, er foreløpig uklart. Manshaus har foreløpig ikke villet snakket med politiet, til tross for gjentatte forsøk på avhør.

Torsdag ble det imidlertid klart at han har forandret mening, og fredag ettermiddag ved 16-tiden vil han og hans forsvarer, Unni Fries, møte politiet til avhør på politihuset i Oslo.

Publisert: