Frp ber Høie få opp farten og åpne for reseptfri influensavaksine

Fremskrittspartiets Åshild Bruun-Gundersen forstår ikke hvorfor regjeringen ennå ikke har gitt apotekene klarsignal til å gi influensavaksine uten legeresept.

Åshild Bruun-Gundersen i Frp ber helseminister Bent Høie få opp farten og gi apotekene lov til å sette influensavaksine uten legeresept. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NTB-Snorre Schjønberg og Kenneth Kandolf Haug
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Apotekerforeningen sa til NTB mandag at landets apoteker venter spent på en avgjørelse fra Helse- og omsorgsdepartementet. Det begynner å haste, ettersom apotekene trenger tid på seg til å planlegge vaksineringen, mener de.

Helsemyndighetene har flere ganger advart om at influensavaksinen er svært viktig i år.

– Aldri tidligere har det vært viktigere enn i år å ta influensavaksine, særlig for helsepersonell og personer i risikogruppa, uttalte helsedirektør Bjørn Guldvog på en pressekonferanse tirsdag.

Det skyldes blant annet at det er fare for dobbeltsmitte, at man blir smittet både av influensa og koronaviruset samtidig.

Frp krever tempo

– Nå må Høie få opp farten, dette kan ikke være noe å vente på. Frp har ivret for dette i mange år, og saken har nå vært ute på høring. Nå bør apotekene få svar, sier Frps helsepolitiske talskvinne Bruun-Gundersen til NTB.

Frp-politikeren mener det ikke er noe som taler for at dette skal være en vanskelig sak å konkludere i, og at apotekene er mer enn klare til å gå i gang med vaksineringen uten at kunden må gå via lege.

– Slik det er i dag må folk gå først til legen, så ned til apoteket med en resept og få vaksinen. Det er bra for alle å fjerne det fordyrende mellomleddet, sier Bruun-Gundersen.

Kan ikke love umiddelbart svar

Apotekerforeningen mener det vil ta et par uker å forberede det administrative. Helse- og omsorgsdepartementet kan imidlertid ikke love et svar med det første.

– Vi arbeider med å oppsummere høringen i departementet nå, opplyser kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Johansen i departementet.

Publisert:
  1. Bent Høie
  2. Helse- og omsorgsdepartementet

Mest lest akkurat nå

  1. Dette er ofrene etter angrepene på Kongsberg

  2. Viking slo Bryne i drama - nå venter kvalik om opprykk

  3. Ingen tatt av steinras ved Jondalstunnelen

  4. Snublet mot bunnlag, likevel ble spillerne hyllet: – Naturstridig

  5. Uavgjort for Sandnes Ulf mot Strømmen

  6. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»