Tom Cruise-film fra Preikestolen får 6 millioner kroner i støtte

Sjette Mission Impossible-film med Tom Cruise får 6 millioner kroner i statlig støtte. Paul Greengrass' Netflix-produksjon om 22. juli tilbys 17,1 millioner.

Tom Cruise.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Norsk filminstitutt forvalter tilskuddsordningen, og hadde ved fristens utløp fått inn seks søknader om støtte for å dekke kostnader ulike filmproduksjoner har i Norge.

Likevel var det bare tre filmprosjekter som nådde opp. «Mission Impossible 6», som blant annet skal spille inn scener på Preikestolen i Lysefjorden, får 6.325.000 kroner, mens «Norway» stikker av med 17.125.000 kroner. Sistnevnte er ifølge Dagens Næringsliv arbeidstittelen på Hollywood-regissøren Paul Greengrass' film om terrorangrepene 22. juli 2011.

Til slutt får dramaserien «The Innocents» de resterende 950.000 kronene av rammen på 24,4 millioner.

Les også

Ny dato for Mission Impossible-innspeling: Desse dagane blir Preikestolen stengt

Paul Greengrass skal regissere en Netflix-produksjon om 22. juli-terroren. Nå har filmen fått tilsagn om 17,1 millioner kroner i norsk statlig støtte. Foto: Matt Crossick/PA / NTB scanpix

– Det var mange sterke søknader i denne runden, og det er svært høy sannsynlighet for at alle de tre prosjektene kommer til å bli realisert. Hver for seg, og til sammen, vil disse filmene bidra til å vise norsk natur og kultur gjennom spektakulære innspillingssteder og temaer som omhandler norsk virkelighet. I tillegg vil mange norske filmarbeidere høste verdifull kompetanse, og filmbransjens internasjonale nettverk vil styrkes, sier Stine Helgeland, avdelingsdirektør for Kommunikasjon, innsikt og internasjonale forhold i Norsk filminstitutt.

Insentivordningen er refusjonsbasert og skal blant annet bidra til å øke antallet store internasjonale film- og serieproduksjoner i Norge, ikke minst for å fremme norsk kultur, historie og natur.

Publisert: