Cappelen: – Eirik Jensen sørget for at jeg ikke mistet førerkortet

Ekspolitimann Eirik Jensen sørget for at det ble lagt lokk på en trafikkulykke som en rusa Gjermund Cappelen var skyld i, hevder hasjsmugleren.

Gjermund Cappelen fortsatte sin forklaring i Borgarting lagmannsrett torsdag. Bak t.v. sitter Eirik Jensen og hans forsvarere Sidsel Katralen og Thomas Randby. Foto: Bibiana D. Piene / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Hendelsen stammer fra 1997, da Cappelen, i ruspåvirket tilstand, kjørte på en bil bakfra i Bygdøy allé i Oslo. Han fikk panikk og ringte til Jensen, forklarte han i ankesaken i Borgarting lagmannsrett torsdag, ifølge NRK.

Ifølge Cappelen sa Jensen at han skulle sende noen han kjente, så det kunne «legges lokk» på saken.

– Det kom en fyr fra Majorstua politistasjon, han så på skadene på bilen, og jeg tok en utåndingstest, fortalte Cappelen i retten.

Ifølge aktor Lars Erik Alfheim skal politimannen vitne senere i saken.

Cappelen ble ilagt et forelegg og mistet førerkortet, men fikk samtidig utstedt en midlertidig kjøretillatelse.

Da temaet var oppe i rettssaken i Oslo tingrett i fjor, bekreftet Jensen at han grep inn.

– Men hvis jeg har tatt dette initiativet, har jeg ikke gjort det på egen hånd. Det må ha vært et politimessig behov. Vi trengte vel at han var mobil, sa han den gang.

Både Eirik Jensen og Gjermund Cappelen har anket dommene fra i Oslo tingrett på henholdsvis 21 og 15 års fengsel. Jensen har anket skyldspørsmålet, mens Cappelen har anket straffutmålingen. Han vil ha større strafferabatt for å ha trukket Jensen inn i saken.

Publisert: