Høyre ønsker maksgrense for trygd

Høyre vil begrense hvor mye en person samlet kan motta i trygd. Målet er at man ikke skal ha høyere trygd enn man kunne fått ved å jobbe.

Publisert: Publisert:

Heidi Nordby Lunde, Høyres arbeidspolitiske talsperson, sier summen av trygd ikke bør være høyere enn det man kan tjene på å arbeide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

I forslaget til nytt partiprogram foreslås det å «sørge for at summen av sosiale ytelser ikke overstiger arbeidsinntekt, slik at det lønner seg å jobbe», skriver Klassekampen.

Heidi Nordby Lunde, Høyres arbeidspolitiske talsperson og medlem av programkomiteen, sier at det innebærer å sette et samlet tak på hvor mye en person kan motta i sosiale ytelser.

– Det er mange som i dag har lovfestede rettigheter hvor summen av ytelser fort kan overstige det man ville fått dersom man gikk ut i arbeid, sier Lunde.

– Det er mange ordninger som når de legges oppå hverandre, kan bli en terskel for å komme inn i arbeidslivet fordi det ikke vil lønne seg, sier Lunde, som sier taket bør være en normal lønning i et lavterskelyrke, og nevner butikk- og lagerarbeid som eksempler.

Arbeidspolitisk talsperson Rigmor Aasrud i Arbeiderpartiet reagerer kraftig på forslaget.

– Hvis vi skal begynne med et kronetak, er man over på et helt annet trygdesystem, sier Aasrud, som kaller forslaget en fattigdomsfelle.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Rundkjøring i Kannik ryker for Bussveien

  2. Tenkte først «her kan vi jo ikke bo»: – Dette stedet, altså. Her har jeg funnet roen

  3. Ny rekord: 495 nye smittede siste døgn i Norge

  4. SUS og Sandnes kommune begikk en rekke lovbrudd da pasient døde

  5. Er det eit offentleg ansvar å gi Kurt Nilsen millionlønn til jul?

  6. Geir Zahl gir tilbake sparepengene fra Kaizers

  1. Trygd
  2. Arbeidsliv