Svenske myndigheter avviser at de ble advart om Listhaug-besøk

Svenske myndigheter avviser at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart av den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby.

Publisert: Publisert:

Det ble mye bråk rundt innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) besøk til bydelen Rinkeby i Stockholm tirsdag. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
Denne artikkelen er over to år gammel

Aftonbladet skrev tirsdag at det svenske utenriksdepartementet ble advart via uformelle kanaler i den norske regjeringen om Sylvi Listhaugs besøk i Rinkeby.

Pressesekretær i det svenske justisdepartementet, Fredrik Persson, avviser at migrasjonsminister Heléne Fritzon ble advart i forkant av besøket. Fritzon valgte på kort varsel å avlyse et planlagt møte med Listhaug tirsdag og uttalte til VG at årsaken var at hun ikke ønsket å være en del av Listhaugs valgkamp.

– Jeg har også lest dette i Aftonbladet, men det har jeg ingen informasjon om, sier Persson til Nettavisen.

Persson vil ikke utdype overfor Nettavisen hvorfor eller når Fritzon besluttet å avlyse møtet med Listhaug, og henviser til den skriftlige kommentaren hun ga til VG.

Verken Utenriksdepartementet eller Statsministerens kontor har kjennskap til den kontakten som omtales i Aftonbladet.

– Statsministerens kontor har ikke hatt noe kontakt med svenske myndigheter, sier kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, Trude Måseide, til NTB.

– Fra Utenriksdepartementet stiller vi oss helt uforstående til oppslaget om kontakt mellom norsk og svensk UD for å advare mot eller unnskylde Listhaugs besøk, sier pressetalsperson Frode O. Andersen i UD til NTB.

Publisert: