Raja fikk hatmeldinger på SMS fra kjent islamist

Den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik bekrefter at det var han som i helgen sendte trakasserende meldinger til Venstre-politikeren Abid Raja.

Abid Raja (V) vurderer å anmelde islamisten Mohyeldeen Mohammad etter å ha fått trusler fram ham på mobilen sin.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det bekrefter Mohammad selv overfor NRK mandag ettermiddag. Meldingene ble sendt etter at Raja i VG sa at han er imot et forbud mot burka og nikab.

Mohammad ble kjent da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han skal ha hatt en rådgiverrolle for gruppen Profetens Ummah, som Ubaydullah Hussain var talsmann for.

«Skitne forræder»

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!». Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Mohyeldeen Mohammad tok mandag kontakt med NRK og bekreftet at han sto bak, men skriver samtidig at han ikke er og aldri har vært medlem av Profetens Ummah.

Vurderer politianmeldelse

Abid Raja sier han vurderer å politianmelde forholdet etter at han har fått vite at meldingene stammer fra mobilnummeret Mohyeldeen bruker.

– Om det stemmer at det er han eller andre i miljøet hans, er det sikkert flere personer de truer, sjikanerer og skjeller ut. Da vil jeg vurdere å anmelde, også av hensyn til andre, sier Raja. (©NTB)

Publisert:
  1. Abid Raja
  2. Muslimer
  3. Islam

Mest lest akkurat nå

  1. Bolighus nedbrent i Klepp

  2. Du vett, mååååden han seie det på

  3. Kvelden tilhørte Froddien

  4. Drapssiktede kan ha vært siktet lenge uten å vite om det

  5. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

  6. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang