Skal registrere hatvold

<p> Etter ønske fra justisministeren registrerer politiet nå all såkalt hatvold. Er volden for eksempel motivert ut fra seksuell legning, hudfarge eller funksjonshemning, kan det skjerpe straffen.</p><p> Tomas Alf Larsen</p>

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

– Vi har bedt politidirektøren og Politidirektoratet om å registrere alle voldssaker hvor voldshandlingen kan være motivert ut fra en eller annen form for hat. Det er de i gang med, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Når en voldshandling blir registrert, skal politiet nå spørre om motivene for voldshandlingen. Slik registrering begynte allerede i november i fjor, og etter at rapporten om vold mot homofile ble lagt fram tidligere denne uken har det blitt enda viktigere.

– Det handler om alle former for hatvold. Også funksjonshemmede blir utsatt for vold, uten annen grunn enn at de er funksjonshemmede, sier Storberget.

Justisministeren ønsker at hatvold skal gi strengere straff.

– Vi gjennomgår nå den rettslige reguleringen av denne typen kriminalitet. I den nye straffeloven kommer vi til å foreslå det som et straffeskjerpende moment, sier Storberget. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Å kunne trekke seg tilbake setter vi begge pris på

  2. 10 nye smittetilfeller på Nord-Jæren, ett i Gjesdal

  3. Hylles som helter etter Eriksens kollaps

  4. I en alder av 19 og 17 år har de vært på alle de 44 hyttene til Stavanger turist­forening

  5. Han har toppet hitlister i hele verden, men i Stavanger vil han alltid være sønnen til Bente og Oli

  6. Kapteinen klarte ikke å spille videre – etter kampen satt spillerne og holdt rundt hverandre