Skal registrere hatvold

<p> Etter ønske fra justisministeren registrerer politiet nå all såkalt hatvold. Er volden for eksempel motivert ut fra seksuell legning, hudfarge eller funksjonshemning, kan det skjerpe straffen.</p><p> Tomas Alf Larsen</p>

Publisert: Publisert:
  • Ntb
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

– Vi har bedt politidirektøren og Politidirektoratet om å registrere alle voldssaker hvor voldshandlingen kan være motivert ut fra en eller annen form for hat. Det er de i gang med, sier justisminister Knut Storberget (Ap) til Aftenposten.

Når en voldshandling blir registrert, skal politiet nå spørre om motivene for voldshandlingen. Slik registrering begynte allerede i november i fjor, og etter at rapporten om vold mot homofile ble lagt fram tidligere denne uken har det blitt enda viktigere.

– Det handler om alle former for hatvold. Også funksjonshemmede blir utsatt for vold, uten annen grunn enn at de er funksjonshemmede, sier Storberget.

Justisministeren ønsker at hatvold skal gi strengere straff.

– Vi gjennomgår nå den rettslige reguleringen av denne typen kriminalitet. I den nye straffeloven kommer vi til å foreslå det som et straffeskjerpende moment, sier Storberget. (©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Vi kan ikke gi unntak for én-meterregelen for voksne i breddeidretten nå

  2. Derfor tutet skip over hele verden klokken 12 i dag

  3. Flytter ledelsen fra Aker Brygge til Plogfabrikkvegen og håper på USA-kontrakt på 1,5 milliarder

  4. Boreal fikk regning på 3,7 millioner - har ikke betalt

  5. Olafsens tidligere kollega og VM-vinner omkom i ulykke: – En uvirkelig og fryktelig trist dag

  6. Nakstad: – Vi kan være på et balanse­punkt