Kvinne i 50-årene funnet død på Sotra – sønnen siktet for drap

En mann tidlig i 20-årene er siktet for å ha drept sin egen mor. Kvinnen i 50-årene ble funnet død i sin egen bolig på Brattholmen på Sotra lørdag kveld.

Politi utenfor boligen der en person er funnet død på Brattholmen på Sotra. Dødsfallet etterforskes som drap og en person er pågrepet i saken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

 • NTB-Oda Ertesvåg
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Mannen har foreløpig ikke latt seg avhøre av politiet, men det vil bli forsøkt å gjennomføre avhør i løpet av dagen. På grunn av at siktede ikke er avhørt er politiet sparsommelige med informasjon rundt hva som har skjedd.

– Det er for tidlig å si noe om dødsårsak, hendelsesforløp og bakgrunn for det som har skjedd. En av hypotesene er at dette er et drap, men vi jobber ut ifra flere hypoteser, og vi binder oss ikke til noen hypoteser så tidlig i etterforskningen, sa politiadvokat Christine Møen Wisløff i Vest politidistrikt på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Gjennom lørdag kveld og natt til søndag har politiet foretatt vitneavhør av personen som varslet om funnet av den døde kvinnen, naboer og omgangskretsen til de involverte i saken. Det er også gjennomført en rundspørring i nærområdet.

Politiadvokat Christine Møen Wisløff holdt søndag ettermiddag pressebrifing om etterforskningen av drap på Sotra. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Familien i dyp sorg

Videre har kriminaletterforskere gjennom natten gjort undersøkelser i huset der avdøde ble funnet. Det er også sikret en del elektroniske spor. Kriminalteknikerne fortsetter arbeidet i boligen søndag.

Rettsmedisiner var ved boligen natt til søndag og gjorde undersøkelser, men fornærmede vil først bli obdusert og formelt identifisert på Gades Institutt på tirsdag.

Kvinnens familie er varslet og har fått oppnevnt bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs. Til Bergens Tidende sier hun at familien er i dyp sorg, og at de har det vanskelig.

– Meldingen om tragedien kom som et stort sjokk for familien, sier hun.

Pågrepet etter kort tid

Det var klokken 20.37 lørdag kveld at politiet fikk melding fra vitner på stedet om at kvinnen var funnet død.

Like etter klokken 21 ble mannen i tidlig 20-årene pågrepet og siktet for drap. Mannen er kvinnens sønn, opplyste politiadvokat Christine Møen Wisløff på pressekonferansen.

Mannen ble ikke pågrepet i boligen der kvinnen ble funnet, men politiet vil ikke opplyse hvor han befant seg da han ble pågrepet, eller om det er funnet noe drapsvåpen.

Han ble transportert til politihuset i Bergen, hvor det ble tatt kriminaltekniske undersøkelser av han før han ble satt i arresten.

En mann tidlig i 20-årene er siktet for å ha drept sin mor, som ble funnet død i en bolig på Sotra lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tar stilling til varetekt

Etter at siktede er avhørt vil politiet ta stilling til varetektsfengsling av siktede. Dette skjer trolig i løpet av dagen.

Til BT sier siktedes forsvarer, advokat Jørgen Riple, at mannen er informert om at moren er død, og at han naturligvis er preget av dette.

På spørsmål om mannen har tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, svarer forsvareren at dette ikke så vidt ham bekjent har vært et tema foreløpig.

Les også

 1. Undersøker om siktede var tilregnelig

 2. Risikerer 5 år og 6 måneders fengsel for å ha voldtatt datteren

 3. Krever lang fengsels­straff etter rekord­beslag av eksplosiver i Sola

 4. Tre personer siktet for ungdomsvold mot 15-åring på Vaulen ved Stavanger

Publisert:
 1. Drap
 2. Etterforskning
 3. Krim

Mest lest akkurat nå

 1. Aftenbladets web-kamera viser en person som går vekk etter at bobil havnet i sjøen ved Tunge­nes fyr

 2. Alle som var på Beverly og Stavanger Sportscafé fra 5. til 12. juni bes om å teste seg

 3. Trosset pensjonist­til­værelsen for å vaksi­nere: – De er helter

 4. Pleietrengende kvinne døde – nå er kjæresten tiltalt

 5. Vurderer lokale tiltak etter smitte­utbrudd på ute­steder og private fester

 6. Halvparten av lærer­studentene ved UiS strøk på eksamen: – Vi har klaget på under­visningen gjennom hele skole­året