Pågrepet mann i Lørenskog-saken nekter straffskyld

Mannen i 30-årene som politiet pågrep for drap på Anne-Elisabeth Hagen, nekter straffskyld. Mannen har en relasjon til Tom Hagen og har kryptovalutakompetanse.

I forrige uke ble Tom Hagen pågrepet, siktet for drapet på Anne Elisabeth Hagen som forsvant fra boligen på Lørenskog 31. oktober 2018. Torsdag ble også en mann i 30-årene pågrepet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Advokat Dag Svensson forsvarer mannen i 30-årene som er siktet for drap i Lørenskog-saken. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mannen er bosatt på Romerike og ble pågrepet torsdag, opplyser Øst politidistrikt.

Den pågrepne mannen har en relasjon til Tom Hagen, og politiet opplyser at de «er kjent med mannens IT- og kryptovalutakompetanse».

Han er siktet etter straffelovens paragraf 275, for å ha tatt livet av Anne-Elisabeth Hagen eller medvirket til dette.

– Vi kan bekrefte at pågripelsen er fremskyndet på bakgrunn av lagmannsrettens kjennelse i går. Årsaken til fremskyndelsen er bevisforspillelsesfare, sier påtaleansvarlig Haris Hrenovica hos politiet på Romerike.

Mannen i 30-årene forsvares av advokat Dag Svensson.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er helt uforstående til siktelsen, sier Svensson til NTB.

Han bekrefter at mannen har en relasjon til Tom Hagen.

Pågrepet i Oslo

Ifølge VGs opplysninger aksjonerte Øst politidistrikt torsdag kveld. Mannen i 30-årene ble pågrepet i Oslo, mens sivile politifolk gjennomførte undersøkelser på en adresse på Østlandet utover kvelden.

På et nettforum avisen har sporet opp, tar mannen opp temaet kryptovaluta som ikke kan spores, i sammenheng med kriminelle handlinger, blant annet kidnapping.

I forbindelse med at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, ble det fremmet et krav fra angivelige kidnappere om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovalutaen monero.

Verken mannens advokat eller kommunikasjonsrådgiver Øystein Stavdal Paulsen i Øst politidistrikt har foreløpig opplysninger om mannen vil bli fremstilt for fengsling.

Nedre Romerike tingrett opplyser til NTB at de foreløpig ikke har berammet noe fengslingsmøte for mannen. Hovedregelen er at pågrepne kan sitte i arrest i maksimalt 48 timer etter at de er pågrepet. Dermed vil et eventuelt fengslingsmøte trolig holdes på lørdag dersom han blir begjært fengslet.

Lørdag er det i utgangspunktet Halden tingrett som har ansvaret for varetektsfengslingene i distriktet, men NTB får opplyst at fengslingsmøtet vil holdes i Nedre Romerike tingrett dersom mannen blir begjært fengslet.

Pågrepet torsdag kveld

Ifølge Dagbladet ble mannen i 30-årene pågrepet mellom klokken 21 og 22 torsdag kveld, få timer etter at Eidsivating lagmannsrett besluttet at drapssiktede Tom Hagen (70) skulle løslates fra varetekt.

Lagmannsretten mener det ikke foreligger skjellig grunn til å mistenke 70-åringen for drap eller medvirkning til drap på sin kone. Denne avgjørelsen er anket til Høyesterett, men det er ikke sikkert at de rekker å behandle anken fredag.

– Jeg vet ikke om den blir behandlet i dag. Den har prioritet, men dette er vanskelige problemstillinger, og det er bare kort tid igjen av arbeidsdagen, sier pressetalsperson Svein Tore Andersen i Høyesterett til NTB.

Dersom retten ikke rekker å behandle anken i løpet av fredag, vil mandag være neste mulighet for behandling. Det betyr også at drapssiktede Tom Hagen kan bli sittende i fengsel fram til mandag.

Mistanke

Hagen har sittet varetektsfengslet siden onsdag 29. april etter at Nedre Romerike tingrett mente at politiets beviser mot Hagen gir skjellig grunn til mistanke mot ham, altså at det er mer sannsynlig at han er skyldig, enn at han ikke er det.

Tom Hagen er siktet for drapet på sin kone Anne-Elisabeth Hagen, som forsvant fra parets hjem i Lørenskog 31. oktober 2018.

Les også

  1. Pågrepet mann i Lørenskog-saken nekter straffskyld

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Sexvit­sene hennes endte i retten fordi arran­gøren ikke ville punge ut

  2. Selger sin første tweet - har fått bud på over 17 millioner kroner

  3. Vennene hadde store gullplaner. Den ene ble konge i VM. Den andre fikk sin drøm smadret.

  4. Rødt-politiker kom med oppsiktsvekkende beskrivelser av Sylvi Listhaug

  5. – Hallo? E det Israel og di? Kan eg kjøba 10.000 vaksiner?

  6. Ni nye smittetilfeller i Stavanger, to i Sola, ingen i Sandnes