UDI legger ned fem nye asylmottak

UDI sier opp avtalen med fem asylmottak med til sammen 850 mottaksplasser. Mottakene legges ned i løpet av vinteren.

Behovet for asylmottak ventes å gå ytterligere ned når UDI fra neste år skal huse alle asylsøkere som kommer til Norge i telt i det tidligere Smart Club-bygget ved Råde i Østfold- Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • André Lorentsen
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Behovet for mottaksplasser er stadig synkende, sier fungerende avdelingsdirektør Borghild Fløtre i Utlendingsdirektoratet (UDI)

Mottakene som legges ned i denne runden, er Drammen asylmottak med 150 plasser, Kvæfjord asylmottak med 150 plasser, Hurdal leirsted asylmottak i Akershus med 155 plasser og Mandheimen asylmottak med 170 plasser i Tinn kommune i Telemark. I tillegg legges transittmottaket i Våler i Østfold med 216 plasser ned.

Når denne runden med nedleggelser er gjennomført, har utlendingsmyndighetene 5.500 plasser på i alt 40 asylmottak til rådighet. I tillegg kommer ankomstsenteret i Østfold.

På det meste vinteren 2015/2016 hadde UDI rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser

Belegget på asylmottakene er mer enn halvert i år – i begynnelsen av januar bodde det 13.500 personer på norske mottak. Ved utgangen av forrige uke var tallet redusert til 5.900. Rundt en tredel i av beboerne er under 18 år.

Omkring 1.500 av beboerne har fått endelig avslag og har plikt til å forlate Norge, mens 2.600 personer ventet på svar på asylsøknaden eller på svar på klage etter avslag. Resten ventet på bosetting i en kommune.

Så i år har 3.236 personer søkt asyl i Norge, viser tall UDI la fram ved utgangen av oktober. Den siste tiden har det kommet vel 30 nye asylsøkere til Norge ukentlig.

Les også

 1. UDI legger ned Hero-mottak i Stavanger

Publisert:
 1. Migrantkrisen i Europa
 2. Asylmottak
 3. Utlendingsdirektoratet

Mest lest akkurat nå

 1. – Fest løse gjenstander

 2. Slik mistet Steinkjerringa nesa

 3. Cupfinalekongen gnistret da Viking slo RBK. Nå venter Kongsvinger

 4. Denne uka måtte flere ut med 3000 kroner for bruk av et slikt skilt

 5. Rengjør utstyr før og etter bruk, rådes vi på treningssentrene. – Ikke nødvendig, mener FHI

 6. HRS mister statsstøtten: – En skammens dag