Guri Melby åpner for å bli Venstre-leder etter Grande

Stortingsrepresentant Guri Melby (38) åpner for å ta over som Venstre-leder etter Trine Skei Grande, men understreker at hun ikke ønsker noen lederdebatt nå.

Guri Melby (V) utelukker ikke at hun en gang i framtiden kan være aktuell som ny Venstre-leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

I et intervju med Adresseavisen sier Melby at det kan bli aktuelt å stille som lederkandidat – når den tid kommer.

– Ja, når den tid kommer. Men den tid er ikke nå. Jeg går ikke rundt med en drøm om å være partileder, og når jeg ser den stormen Grande står i, er ikke det noe som frister veldig. Da er det mye bedre å stå i rekken bak. Men mitt mål er å få Venstre til å gå i den retningen jeg ønsker, og da må man være en del av ledelsen. Så skal Trine være vår leder i minst ett år til, og forhåpentligvis lenger, sier Melby.

Det har vært mye bråk rundt partileder Trine Skei Grande den siste tiden. Flere dårlige meningsmålinger har bidratt til spekulasjoner rundt ledervervet før helgens landsmøte.

Tirsdag trakk Grande fram navnet på tre mulige arvtakere, selv om hun understreket at hun opplever å ha bred støtte i partiet. Dette var Guri Melby, Sveinung Rotevatn og Abid Raja.

– Det er veldig godt å få støtte fra Trine, det er en gedigen tillitserklæring, sier Melby.

Les også

  1. Venstre-topp: - Pelsdyrbønder kan gå over til å dyrke cannabis

  2. «Det er ikke pent å se på, det nærmest incestuøse forholdet mellom den politiske eliten og de store Oslo-redaksjonene»

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kom ikke inn i Austrått svømmehall og måtte dra til Stavanger og stille seg i kø der: – Nå blir vi stående helt til vi kommer inn

  2. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

  3. Viking-juvelen satt ut etter smitte: – Jeg er overrasket

  4. Snille, gode Ole Kallelid

  5. Fridykkere løftet opp 77 dekk fra havbunnen

  6. Ole Kallelid er død