Brannen på Lillestrøm stabiliseres igjen

Etter en oppblussing tidlig torsdag ettermiddag, hadde brannen i propantanken i godstoget på Lillestrøm stasjon ved 15-tiden igjen stabilisert seg.

Publisert: Publisert:
  • Aftenbladet.no
iconDenne artikkelen er over 20 år gammel

Lillestrøm: Oppblussingen ved 13.30-tiden førte til at redningsledelsen fryktet overoppheting av den propantanken som ikke står i brann. Ved 14-tiden var det høyere flammer og økt røykutvikling fra tanken, som har stått i brann siden natt til onsdag.

Årsaken til oppblussingen var at to av seks aggregater hadde stoppet fordi de manglet bensin. Klokka 15.10 opplyste politiinspektør Kari Torkelsen til NTB at dette var i orden igjen, og at eksplosjonsfaren igjen hadde stabilisert seg.

Ved 12-tida sa brannsjef Arne Wold at temperaturen i tanken som ikke brenner, er stabil. Målingene viste da rundt 35 grader. Det kritiske punktet er mellom 72 og 80 grader. Wold bekreftet at temperaturen var tett opp mot dette i første fase av brannen.

Tanken som ikke brenner, inneholder 44 tonn propan.

Tidligst fredag De 1.750 evakuerte på Lillestrøm kan tidligst vende hjem fredag. Lykkes ikke redningsledelsen med å få til en hurtigere nedbrenning av propanen, vil hjemflyttingen drøye enda lenger. Redningsledelsen vurderte torsdag muligheter for å få til en hurtigere nedbrenning. Politimester Jørgen L. Høidahl sier det trolig kommer en avgjørelse om dette i løpet av torsdagen.

Operasjonen innebærer en personrisiko som må vurderes. En person må gå inn i området å gjøre selve operasjonen, sier han.

Dersom det lykkes, vil nedbrenningstiden halveres.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. To nye smitte­tilfeller i Stavanger

  2. Viking heldige som fikk poeng i Aalesund

  3. Leteak­sjon i Hunn­edalen etter mann (74)

  4. Indre Østfold stenger ned etter smitteutbrudd

  5. Savnet 63-åring funnet omkommet

  6. FHI vil stille klare krav til hjemmesydde munnbind