Høyres visepresident vil ta ansvar fram til ny president er valgt

Svein Harberg (H) trer inn som leder av presidentskapet til en ny stortingspresident er valgt. Naturlig at pendlersakene blir politietterforsket, sier han.

Svein Harberg (til høyre) trer inn som stortingspresident nå som Eva Kristin Hansen (til venstre) har varslet at hun vil trekke seg. Foto: Torstein Bøe / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Stortingspresidenten er president til ny president er valgt. Men hun trekker seg, og presidentskapet arbeider videre. Jeg trer inn som leder når stortingspresidenten ikke er til stede, så jeg skal ta det ansvaret og tre inn inntil vi får valgt ny president og har et komplett presidentskap, sier Harberg til NTB.

Høyres visepresident på Stortinget sier at han vil sørge for at presidentskapets arbeid med å rydde opp i pendlerboligsakene, fortsetter selv om stortingspresident Eva Kristin Hansen torsdag kveld trakk seg.

Hansen sier selv at hun regner med at hun er en av de seks stortingspolitikerne som nå er under etterforskning i pendlerboligsakene.

– Det er ikke unaturlig at det blir etterforskning av disse sakene. Det forholder vi oss til. Etterforskning er vanligvis en veldig god ting for å avklare skyld eller ikke-skyld. Det skal ikke vi blande oss inn i, sier Harberg.

Han sier det ikke er noen tvil om at pendlerboligsakene går på politikernes tillit løs, men sier at Stortinget er beredt på å gjøre en innsats for å gjenvinne tillit.

Publisert: