Italienske jegere stoppet på vei ut av landet med 2027 nedfryste troster

Italienske jegere ble stoppet i Kristiansand med 2027 nedfryste troster. Blant dem var det ti måltroster og 31 svarttroster, som det er ulovlig å jakte på.

En delegasjon med italienske jegere ble fredag ettermiddag 29. oktober stoppet i en tverretatlig aksjon i Kristiansand. Jegerne var på vei ut av landet med 2027 nedfryste troster. Blant de beslaglagte trostene ble det funnet 10 måltroster og 31 svarttroster, som det ikke er lov å jakte på.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Jegerne ble stoppet i en tverretatlig aksjon den 29. oktober, melder politiet i Agder.

Økokrim fikk først tips fra publikum om jegerne, og varslet Agder politidistrikt og Tolletaten. Politiet i Agder reagerte raskt og koordinerte med Statens naturoppsyn og Tolletaten i Kristiansand.

– Dette er et veldig godt eksempel på en vellykket tverretatlig aksjon. Her reagerte alle raskt, og vi fikk avdekket miljøkriminalitet og et grovt smuglingsforsøk. Det er ikke så vanlig at vi kommer over beslag som dette. I mine 25 år i Tolletaten i Kristiansand kjenner jeg ikke til at vi har stoppet noen med så mange ulovlig jaktede fugler før, sier tolloverinspektør Per Otto Smithsen.

I beslaget var det flest rødvingetroster og en del gråtroster som er lovlige å jakte på, dersom en har tillatelser i orden. Kun en av de tre personene i bilen hadde registrert seg i Jegerregisteret.

De tre utenlandske personene som ble stoppet ble hver for seg ilagt forlegg på 15.000 kroner. Foreleggene ble vedtatt av samtlige tre.

– Dette er ulovlig jakt som vi ser alvorlig på og vi er svært glade for at publikum tipset Økokrim om jaktlaget, sier miljøkrimjurist og påtaleansvarlig Ole Martin Paulsen.

Publisert: